Παρασκευή 9 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Από τη μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού του Πάτροκλου Τσελέντη

Eurokinissi

Από τη μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού του Πάτροκλου Τσελέντη
Τα «Νέα» γράφουν ότι το αποτύπωμα που βρέθηκε τόσο στο κρησφύγετο της Δαμάρεως, όσο και στο εξοχικό του Α. Γιωτόπουλου στους Λειψούς, οδηγεί σε ένα νέο μέλος της «17Ν». Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει συγκεντρώσει στοιχεία σχετικά μ' αυτό το πρόσωπο που θεωρείται ότι βρίσκεται στον πυρήνα της «17Ν». Σε ρεπορτάζ η εφημερίδα αναφέρεται σε αμερικανικές πιέσεις που ασκήθηκαν προς την ελληνική κυβέρνηση, πιέσεις που εντάθηκαν με την τοποθέτηση του πρεσβευτή Τ. Μίλερ και του Ρ. Κλίφορντ, που είναι επικεφαλής του γραφείου του FBI στην Ελλάδα. Η τοποθέτηση του τελευταίου «διαφημίστηκε» από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δείγμα αποστολής μηνύματος στην κυβέρνηση της χώρας μας.

Το «Εθνος» σημειώνει ότι οι τρομοκράτες της «17Ν» την περίοδο 1995-2000, παρακολουθούσαν συστηματικά τη βρετανική και την τουρκική πρεσβεία, αλλά και το κτίριο του ΟΛΠ, όπως και το Βρετανικό Συμβούλιο, το γαλλικό και το γερμανικό ινστιτούτο «ΓΚΑΙΤΕ». Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις δισκέτες που βρέθηκαν στο κρησφύγετο της οδού Δαμάρεως 73 στην Αθήνα.

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι στην περιφέρεια των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, που έχουν δράσει κατά καιρούς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι διωκτικές αρχές που έχουν θέσει σε κλοιό τις γνωριμίες του Α. Γιωτόπουλου. Από τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής έχουν αρχίσει να περνούν άτομα που είχαν επαφές με τα μέλη της «17Ν». Οι επαφές του φερόμενου ως ηγέτη της «17Ν», με άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, αποτελούν ιδιαίτερο σημείο αναφοράς. Επίσης οι αρχές κάνουν λόγο και για ένα προστατευτικό «κέλυφος», το οποίο προσέφερε ένα είδος ιδιότυπης προστασίας στον Α. Γιωτόπουλο και του επέτρεπε να κινείται άνετα μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματιών, μεγαλοδικηγόρων, τραπεζιτών, καλλιτεχνών και ανθρώπων του πνεύματος, να συγκεντρώνει κρίσιμες πληροφορίες και ποιος ξέρει τι άλλο.

Το «Βήμα» υπογραμμίζει ότι οι αρχές για να πετύχουν τη σύλληψη του Δ. Κουφοντίνα, ελέγχουν λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, αλλά και κινητών τηλεφώνων, προσπαθούν να εντοπίσουν κλειστά διαμερίσματα που εμφανίζουν έναρξη κατανάλωσης ρεύματος και αναζητούν στοιχεία ακόμα και για συχνές παραγγελίες πίτσας. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να εντοπίσουν το νέο κατάλυμα και τον τρόπο επικοινωνίας του καταζητουμένου.

Σε ανταπόκριση του «Ελεύθερου Τύπου» από την Ουάσιγκτον αναφέρεται πως «παρατηρητές επισημάνανε ότι πέρα από το τι διατείνονται η επίσημη Αθήνα και ο Τύπος, το θέμα της δράσης της τρομοκρατίας παραμένει τελείως ανοιχτό. Οι Αμερικανοί δεν είναι ακόμη ευχαριστημένοι από τις συλλήψεις διότι πρόκειται για οργάνωση, όπως λένε, δικτυωμένη σε όλη την Ελλάδα και θα έχουμε συνέχεια και νέες εκπλήξεις. Αμερικανοί αξιωματούχοι σε κατ' ιδίαν συνομιλίες τους υποστηρίζουν ότι "τα πλέον ενδιαφέροντα σ' αυτήν την υπόθεση είναι τα επόμενα". Και αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι ο δρόμος της πάταξης της ελληνικής τρομοκρατίας είναι μακρύς και πιθανώς άγνωστης τελικής έκβασης».

Η «Ελευθεροτυπία» γράφει ότι νέα πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλους στη διαδρομή της «17Ν», έχουν υπόψη τους οι διωκτικές αρχές, τα οποία δεν ξεπερνούν τα δέκα. Επίσης διαθέτουν ενδεικτικά στοιχεία για συμμέτοχη τριών, ακόμη, ατόμων στην πρωταρχική φάση της «17Ν». Οι ερευνητές αποκλείουν παράλληλα σχήματα και μιλούν για αυτοδιαχειριζόμενο και πλήρως αυτοεξυπηρετούμενο επιχειρησιακό κορμό της «17Ν».

Η «Απογευματινή» υποστηρίζει ότι με προκηρύξεις και τηλεφωνήματα οι «παππούδες» της τρομοκρατίας κατασκευάζουν άλλοθι, αλλά στην ουσία «εκβιάζουν» τους πολιτικούς τους προστάτες για να γλιτώσουν. Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι άγνωστα κέντρα λήψης πολιτικών αποφάσεων προσπαθούν ν' αναγεννήσουν το μύθο της «17Ν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο δρόμο του Κουφοντίνα ο Σάββας Ξηρός (2002-11-01 00:00:00.0)
Αλλη μία αναμενόμενη σύλληψη (2002-09-13 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-09-07 00:00:00.0)
Δημοσιεύματα του Τύπου (2002-08-10 00:00:00.0)
ΔΙΚΤΥΑ... ΓΙΑΦΚΕΣ... ΥΠΟΠΤΟΙ... (2002-07-17 00:00:00.0)
Ερευνες και εικοτολογίες (2002-07-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ