Κυριακή 11 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Θα «πληρώσουν» οι ψεύτες και συκοφάντες

Υστερα και από την απόφαση της Κομισιόν για το βαμβάκι, «έπεσαν οι μάσκες» των ψευδολόγων την κυβέρνησης, που επιχειρούσαν να παραπλανήσουν τους αγρότες, δίνοντας ανέξοδες υποσχέσεις. Ιδιαίτερα, οι Γ. Δρυς, Β. Αργύρης, Φ. Χατζημιχάλης, αλλά και ο Κ. Λαλιώτης, που επισκεπτόταν τη Θεσσαλία «είχαν φάει τα λυσσιακά τους» για να πείσουν τους αγρότες για την «καλή τιμή που θα απολαύσουν» και για το ότι «δε θα υπάρχουν δύο τιμές». Και δε σταματούσαν να συκοφαντούν αγωνιστές, όπως για τον Β. Μπούτα και τον Γ. Πατάκη, οι οποίοι, αποκαλύπτοντας την πραγματικότητα, έμπαιναν επικεφαλής της πάλης των αγροτών μαζί με άλλους συνεπείς συνδικαλιστές.

Τότε, λοιπόν, όλοι αυτοί υπόσχονταν στους βαμβακοπαραγωγούς ότι θα επιδοτηθούν όλες οι, εντός ΟΣΔΕ, παραχθείσες ποσότητες βαμβακιού και πως η τελική τιμή του προϊόντος για την καλλιεργητική περίοδο 2001 - 2002, μετά και την επιστροφή μέρους της παρακρατηθείσας ποσότητας, θα φτάσει στις 310 δραχμές το κιλό. Και, στη συνέχεια, οι ψεύτικες υποσχέσεις περιορίστηκαν στην επιστροφή του 50δραχμου για τα επιδοτούμενα κιλά.

Κι όσον αφορά στην ηγεσία της ΝΔ, που συμφωνεί με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, επιχειρούσε να υπονομεύσει τις μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών με τη συνδρομή αγροτοσυνδικαλιστών της.

Αξίζει, όμως, να υπενθυμίσουμε ορισμένες χαρακτηριστικές δηλώσεις εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Γεωργίας, που, χωρίς αιδώ, κορόιδευαν τους βαμβακοπαραγωγούς:

  • Στις 23 Νοέμβρη του 2001 και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη τα μεγάλα αγροτικά συλλαλητήρια στη Θεσσαλία, ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το θέμα του βαμβακιού, είπε: «...Η παραγωγή έφτασε στο ύψος των 1.146.000 τόνων, με προσαρμογή 2,9% ανήλθε στους 1.180.000 τόνους. Αυτό αποτελεί ρεκόρ σε απόδοση, γεγονός που συνέβαλαν οι ασυνήθιστα ευνοϊκές καιρικές συνθήκες για το προϊόν. Σημειώνω ότι, για πρώτη φορά με επίσημα στοιχεία, με βάση τον ΟΣΔΕ, και όχι γενικές εκτιμήσεις, η καλλιεργηθείσα έκταση συμπίπτει με τα αρχικά επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στην ΕΕ, δηλαδή 3.805.315 στρέμματα. Ετσι, διαμορφώνεται τιμή πάνω από 280 δρχ./κιλό (επιστροφή ΦΠΑ και πετρέλαιο, που ανέρχεται σε περίπου 25 δρχ.). Επομένως, διαμορφώνεται τιμή περίπου στις 305 δρχ./κιλό. Η τιμή αυτή είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πίστευαν ότι η τιμή του βαμβακιού θα ήταν φέτος στις 200 δρχ.!».
  • Λίγες μέρες πριν, στις 8 Νοέμβρη του 2001, από το γραφείο του Β. Αργύρη, εκδόθηκε δελτίο Τύπου για την περιοδεία που πραγματοποιούσε τότε στους Νομούς Λάρισας και Καρδίτσας, στο οποίο γινόταν αναφορά σε συγκέντρωση που είχε γίνει, μεταξύ των άλλων, και έλεγε: «Στη συγκέντρωση έγινε αναλυτική συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στον τομέα του βάμβακος, ενώ ο υφυπουργός τόνισε, για άλλη μια φορά, πως δεν υπάρχουν δύο τιμές στο βαμβάκι και αυτό έχει διασφαλιστεί με κάθε τρόπο».
  • Με δήλωσή του στις 2 Νοέμβρη και πάλι ο Β. Αργύρης είχε πει: «Για μια ακόμη φορά, υπενθυμίζουμε ότι δεν υπάρχει επιλέξιμο και μη επιλέξιμο βαμβάκι, άρα και η ύπαρξη δύο τιμών στις ποσότητες που παραδίδονται από τον παραγωγό».
  • Ο Λαρισαίος υφυπουργός Γεωργίας Φ. Χατζημιχάλης - έχουν «πολλά ράμματα για τη γούνα του» οι Θεσσαλοί αγρότες - με συνεντεύξεις, περιοδείες και διάφορες φιέστες, δεν έχανε την ευκαιρία να επαναλαμβάνει τα κυβερνητικά ψεύδη και να συκοφαντεί τους συνεπείς συνδικαλιστές και τους αγροτικούς αγώνες.

Οι βαμβακοπαραγωγοί βγάζουν, πλέον, τα συμπεράσματά τους και μένει, λοιπόν, να δώσουν την απάντησή τους, τόσο με τη συνέχιση και ένταση των αγώνων τους, όσο και με την ψήφο τους στις ερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, «μαυρίζοντας» τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και όλους όσοι στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ και ενισχύοντας τους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζει το ΚΚΕ, μαζί με άλλες αγωνιστικές δυνάμεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι «καθ' έξιν» πολιτικοί ψεύτες (2002-09-06 00:00:00.0)
Το «θέμα» είναι ο κανονισμός... (2002-04-05 00:00:00.0)
Σε κινητοποιήσεις πάλι οι βαμβακοπαραγωγοί (2002-03-31 00:00:00.0)
«Βασανιστικά» ερωτήματα προς απρόσκλητους επισκέπτες (2001-12-08 00:00:00.0)
Τα «ψευδολάθη» του Β. Αργύρη! (2001-11-27 00:00:00.0)
«Υπερτιμολογημένη» κοροϊδία των βαμβακοπαραγωγών (2001-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ