Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τους «γυρίζουν την πλάτη... »

Τρεις κι ο κούκος... ήταν, όλοι κι όλοι, αυτοί που πήγαν ν' ακούσουν τον Γ. Πίττα, πρόεδρο της ΣΥΔΑΣΕ, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση στη Λάρισα, όπου είχαν προσκληθεί και οι αγρότες του νομού. Αν δεν ήταν και τα στελέχη της ΝΔ, καθώς δεν παραβρέθηκε ούτε ένας αγρότης, και η συνοδεία του Γ. Πίττα, δεν επρόκειτο να γίνει ούτε κι αυτή η συγκέντρωση για να πει ο «γαλάζιος» αγροτοσυνδικαλιστής διάφορες λαϊκίστικες κορόνες περί «κινητοποιήσεων»!!! Γιατί, μόνο να γελάσει μπορεί κανείς όταν ακούει για «κινητοποιήσεις» από τον πρόεδρο της ΣΥΔΑΣΕ, που μαζί με τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ παίζουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιχείρηση υπονόμευσης των αγροτικών αγώνων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θέλει, δε, περίσσιο θράσος να μιλάς στους αγρότες για τις αρνητικές εξελίξεις στο βαμβάκι, όπως ο Γ. Πίττας, όταν η ΣΥΔΑΣΕ πάλι από κοινού, με ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ συμφώνησαν με τα μέτρα περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας και όλους τους αντιαγροτικούς κανονισμούς της ΕΕ.

***

Οι αγωνιστές της αγροτιάς θυμούνται πολύ καλά, γι' αυτό και τους «γυρίζουν την πλάτη», ότι και στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις του περασμένου Φλεβάρη, οι «καρεκλάκηδες» των τριών τριτοβάθμιων οργανώσεων, από κοινού με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και με τη συνδρομή γνωστών «γαλάζιων» αγροτοσυνδικαλιστών, «όνομα και μη χωριό», είχαν καταστρώσει και έβαλαν σε εφαρμογή σχέδιο ανοιχτής υπονόμευσης του αγώνα. Και έχουν συνειδητοποιήσει το πόσο δίκιο είχαν οι δυνάμεις της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, που είχαν προτείνει τη συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα.

***

Βεβαίως, οι αγρότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, θα συνεχίσουν και θα εντείνουν τον αγώνα τους κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων θα είναι το μεγάλο συλλαλητήριο, το Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Διεθνή Εκθεση, όπως αποφάσισαν οι συνεπείς δυνάμεις του αγροτικού κινήματος, που εκφράζονται μέσα από την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Εκεί οι αγρότες θα συναντηθούν με τους εργάτες, τους νέους, τους συνταξιούχους και τ' άλλα λαϊκά στρώματα και όλοι μαζί θα ενώσουν τη φωνή καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, προβάλλοντας, ταυτόχρονα, την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός Λαϊκού Μετώπου Πάλης, που θα διεκδικήσει τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία.


Ελένη ΤΣΙΚΑ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικός αναβρασμός (2002-01-24 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα! (2001-11-22 00:00:00.0)
«Συσπείρωση» στην Πελασγία (2001-05-19 00:00:00.0)
Εριξε τη μάσκα η ΣΥΔΑΣΕ (1997-01-15 00:00:00.0)
Φιέστα κοροϊδίας των αγροτών (1997-01-11 00:00:00.0)
Τους πλήρωσαν! (1996-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ