Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Στο στόχαστρο πανό και αφίσες της «Δημοκρατικής Ενότητας»

«Ο προεκλογικός αγώνας στον Κορυδαλλό θα γίνει - και αν χρειαστεί θα το επιβάλουμε - με όρους δημοκρατίας και ισότιμης συμμετοχής στην ενημέρωση. Είναι δικαίωμα των Κορυδαλλιωτών και υποχρέωση της ευνομούμενης κοινωνίας να πληροφορηθούν για τις θέσεις και τα προγράμματα όλων των παρατάξεων που θα λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές». Την αυστηρή αυτή προειδοποίηση απευθύνει η «Δημοκρατική Ενότητα Κορυδαλλού», με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής να «καθαρίσει» την πόλη από τα πανό και τις αφίσες της παράταξης και του υποψήφιου δημάρχου Απόστολου Συρίγου.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τις δημοτικές εκλογές που έγινε στις 6 Αυγούστου, ο αντιδήμαρχος - αρμόδιος για την καθαριότητα Γ. Δημόπουλος, ως εκπρόσωπος της παράταξης «Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός», δήλωσε - και μάλιστα αυτή ήταν η μοναδική πρόταση που έκανε - πως από την επόμενη κιόλας μέρα, συνεργεία του Δήμου θα «καθαρίσουν» την πόλη από τις αφίσες και τα πανό της «Δημοκρατικής Ενότητας», επειδή ρυπαίνουν την πόλη.

Απαντώντας στο κάλπικο επιχείρημα περί προστασίας του περιβάλλοντος, η «Δημοκρατική Ενότητα» επισημαίνει: «Οταν με τις γιορτές της Ανοιξης, ο Κορυδαλλός είχε γεμίσει με αφίσες και πανό δεν ενοχλήθηκε ούτε ο δήμαρχος ούτε η παράταξή του. Αλήθεια, η πλατεία Ελευθερίας που παραμένει εδώ και ένα χρόνο γιαπί, τα λύματα που τρέχουν στην Ανω Δεξαμενή Κορυδαλλού, τα λατομεία που χάσκουν και οι κεραίες που κατάντησαν πλέον να "αναδασώνουν" το όρος Αιγάλεω, προστατεύουν το περιβάλλον;».

«Οι κ.κ. του συνδυασμού "Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός", όπως εκφράστηκαν διά μέσου του εκπροσώπου του Γ. Δημόπουλου, φέρονται σαν ιδιοκτήτες μιας ιδιωτικής επιχείρησης που θίγονται τα οικονομικά τους συμφέροντα. Και η ιδιωτική επιχείρηση δεν είναι άλλη από το μηχανισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πόλη μας», επισημαίνει, στην ανακοίνωσή της, η «Δημοκρατική Ενότητα». Και θέτει το ερώτημα: «Αραγε, γι' αυτό προσπαθούν να μετατρέψουν το δήμο μας σε ΑΕ;». Και αφού σημειώνει, επίσης, ότι απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι η παράταξη «Κορυδαλλός Ευρωπαϊκή Πόλη», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ι. Χρυσαύγη, «συμφωνεί επί της ουσίας με τους όρους του προεκλογικού αγώνα που θέτει ο νυν δήμαρχος Στ. Χρήστου και ο συνδυασμός "Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός"», επισημαίνει: «Πολύ γρήγορα, αλλά και πολύ εύκολα αναδεικνύεται - από την πλευρά τους - η ταυτόσημη εναλλαγή ή αλλιώς η ...εξίσωση "Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός" = "Κορυδαλλός Ευρωπαϊκή Πόλη" και τανάπαλιν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ