Σάββατο 10 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δημοσιεύματα του Τύπου

Η «Απογευματινή» υποστηρίζει ότι έχουν βρεθεί στοιχεία για ανταλλαγές στελεχών ΕΛΑ και «17Ν», ενώ έχει εντοπιστεί ο πυροτεχνουργός των δυο οργανώσεων. Επίσης αναφέρει ότι οι Αμερικανοί πιέζουν την κυβέρνηση ν' ανοίξει το φάκελο του ΕΛΑ.

Το «Εθνος» γράφει ότι ολοκληρώθηκε η βαλλιστική εξέταση όλων των όπλων που κατασχέθηκαν στα δυο κρησφύγετα της «17Ν». Πρόκειται για δυο πιστόλια των 0,45 ιντσών, δυο πολυβόλα των εννέα χιλιοστών, ένα 38άρι περίστροφο και μια καραμπίνα.

Το «Βήμα» επισημαίνει ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία διαθέτει φωτογραφικά ντοκουμέντα από παρακολουθήσεις στόχων της «17Ν». Ανάμεσα σε αυτά τα νέα στοιχεία που ανακαλύφθηκαν στο σπίτι του Πατρόκλου Τσελέντη συμπεριλαμβάνονται και φωτογραφίες από την παρακολούθηση -κυρίως κτιρίων- που προηγήθηκε της δολοφονίας του Κ. Περατικού. Μάλιστα, στην ύπαρξη μέρους αυτού του οπτικού υλικού αναφερόταν και η αμφιλεγόμενη «προκήρυξη» της «17Ν» πριν από μια βδομάδα. Επιπλέον, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του Π. Τσελέντη ανακαλύφθηκαν κείμενα με ιδεολογικούς προβληματισμούς και αναφορές που εμφανίζονται και σε προκηρύξεις της «17Ν». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πιθανολογούν ότι ο Π. Τσελέντης είχε σημαντικό ρόλο και διαρκή παρουσία στην οργάνωση και αποτελούσε άτυπο «σύμβουλο» του Α. Γιωτόπουλου.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρει ότι οι αρχές εκτιμούν πως ο Δ. Κουφοντίνας κάποια στιγμή θα επικοινωνήσει με την Α. Σωτηροπούλου για να ρωτήσει για την ιδία και το παιδί τους. Επίσης έχει προκύψει ότι ερχόταν μια ή δυο φορές το χρόνο σε επαφή με μέλη της οικογένειάς του και κυρίως με την αδερφή του. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση για άγνωστα κρησφύγετα της «17Ν».

Η «Καθημερινή» σημειώνει ότι οι διωκτικές αρχές κατευθύνονται σε συνδυασμένες έρευνες για τη σύλληψη του Δ. Κουφοντίνα και την αποκάλυψη του προσώπου που άφησε τα αποτυπώματά του στο κρησφύγετο της Δαμάρεως και στο σπίτι του Α. Γιωτόπουλου στους Λειψούς.

Τα «Νέα» γράφουν ότι οι 15 συγκατηγορούμενοι του Σάββα Ξηρού αντιμετωπίζουν νέες κατηγορίες μετά την απολογία του, που περιγράφει με λεπτομέρειες τη συμμετοχή του καθενός στις επιθέσεις της «17Ν». Η «Ελευθεροτυπία» αναφέρει πέντε άγνωστους κωδικούς, που αντιστοιχούν σε όχι κατ' ανάγκη ισάριθμα μέλη της οργάνωσης, τα οποία δεν έχουν συλληφθεί, που εντοπίζει η Αντιτρομοκρατική στα περίπου 200 φύλλα λογιστικών τετραδίων που τηρούσε η «17Ν» και ενημέρωνε αποκλειστικά ο Δ. Κουφοντίνας. Εντυπωσιάζουν, πάντως, οι καταχωρίσεις «μυστικών» κονδυλίων προς παραλήπτες που δεν καταγράφονται ούτε κωδικοποιημένα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ