Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Από τα Βαλκάνια στον Ολυμπο

Ο Σωκράτης Μάλαμας θα κλείσει, συναυλιακά, το φεστιβάλ
Ο Σωκράτης Μάλαμας θα κλείσει, συναυλιακά, το φεστιβάλ
Νέοι καλλιτέχνες από τα Βαλκάνια θα πάρουν μέρος στο 3ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων, που θα φιλοξενηθεί -από αύριο μέχρι την Κυριακή- στην Πιερία. Στο φεστιβάλ συμμετέχουν νέοι από 12 χώρες των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα από την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, τη Γιουγκοσλαβία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Κύπρο, τη Μολδαβία, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Τουρκία.

Στις φετινές εκδηλώσεις υπάρχουν 20 συμμετοχές στο διαγωνισμό του βίντεο, 22 συμμετοχές στον τομέα της μουσικής και 24 συμμετοχές στο διαγωνισμό των εικαστικών. Ο διαγωνιστικός χαρακτήρας του Βαλκανικού Φεστιβάλ Νέων αποτελεί ένα κίνητρο για τους νέους καλλιτέχνες από τις βαλκανικές χώρες και από την Ελλάδα να παράγουν έργο και να εκφράσουν τις πολιτιστικές τους απόπειρες.

Την κριτική επιτροπή στη μουσική, το βίντεο και τα εικαστικά αποτελούν οι: Susana Turku, συνθέτρια-καθηγήτρια της Μουσικής Ακαδημίας της Αλβανίας (Αλβανία), Νότης Μαυρουδής, Νίκος Τζάγκας, καθηγητής μουσικής, Pojidar Manov, κριτικός κινηματογράφου - αντιπρόεδρος Fipresci (Βουλγαρία), Λάκης Παπαστάθης, σκηνοθέτης (Ελλάδα), Βασίλης Κεχαγιάς, κριτικός κινηματογράφου (Ελλάδα), Maksimov Evgeny, μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τέχνης και Επιστήμης, μέλος του Κρατικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Καλών Τεχνών «Surikof» (Ρωσία), Stojianovic Mirjana, ζωγράφος - μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου της Σερβίας (Γιουγκοσλαβία), Κωνσταντίνος Δεληγιάννης, διδάκτωρ Φιλοσοφικών Επιστημών - τακτικός καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης στη Σχολή Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθηνών.

Το 3ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Νέων διοργανώνουν οι δήμοι Λιτόχωρου, Κατερίνης και Ανατολικού Ολύμπου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ η τελετή λήξης θα γίνει στο Λιτόχωρο με συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ