Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δυσφορούν...

Ενα μήνα πριν την επέτειο της 11ης του Σεπτέμβρη οι ετοιμασίες ειδικά στη Νέα Υόρκη είναι πυρετώδεις. Ολόκληρα προγράμματα ετοιμάζονται, που θα έχουν φυσικά την κάλυψη των τηλεοπτικών Μέσων σε 24ωρη βάση.

Οι σφυγμομετρήσεις μπήκαν και αυτές στο χορό της δημιουργίας ανάλογου εθνικού κλίματος. Τέθηκαν, λοιπόν, στους Νεοϋρκέζους τα εξής ερωτήματα: 1) Θα πάρετε μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις που ετοιμάζονται; 2) Θα παρακολουθήσετε τις επετειακές εκδηλώσεις από την τηλεόραση ή 3) Δεν πρόκειται να κάνετε τίποτα από τα δύο;

Οποιος μπορεί να φανταστεί τι απάντησε η συντριπτική πλειοψηφία των Νεοϋρκέζων μάλλον έχει φαντασία που καλπάζει... Το 91% απάντησαν θετικά στην 3η ερώτηση και μόνο το 1% του «μεγάλου μήλου» απάντησε θετικά στην πρώτη!

Η είδηση αυτή ποτέ δεν έφτασε διά μέσου των γνωστών και έγκυρων πρακτορείων και μέσων. Διά ευνόητους λόγους. Ούτε καν έμαθαν οι υπόλοιποι Αμερικανοί τι νιώθουν οι Νεοϋρκέζοι.

Ισως ούτε μάθουν ποτέ. Εξάλλου, η μοίρα τους δεν είναι διαφορετική από τους κατοίκους της μεγαλούπολης. Τρέχουν να προλάβουν να μαζέψουν ό,τι έχει απομείνει από την αδηφαγία των εταιριών. Μετρούν τα χρήματά τους που μειώνονται ή χάνονται. «Γιατί να με νοιάζει» μας λέει και ο άνθρωπος που μας έκανε κοινωνό της είδησης, κάποτε μέλος της ανώτερης μεσαίας τάξης. «Φέτος δεν έχω χρήματα να πάω ούτε διακοπές και το μέλλον φαντάζει αδυσώπητο»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ