Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε πύρινο κλοιό ο νομός Χανίων

Σε πύρινο κλοιό βρέθηκαν προχθές το βράδυ πολλές περιοχές του νομού Χανίων, από μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στους δήμους Κεραμειών, Μηθύμνης και Κισσάμου, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, καταστρέφοντας χιλιάδες δασικές, αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις κύρια με ελαιόδεντρα. Οι πυρκαγιές απείλησαν δεκάδες κατοικίες, περνώντας στην κυριολεξία από δίπλα τους. Χάρις όμως στη μεγάλη προσπάθεια πυροσβεστών και κατοίκων δεν υπήρξαν καταστροφές, ενώ από χτες η φωτιά βρίσκεται υπό έλεγχο.

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση, αλλά οι δυνατοί άνεμοι, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή θερμοκρασία αναζωπύρωναν συνεχώς τις εστίες και τα μέτωπα των πυρκαγιών. Οι φωτιές που εκδηλώθηκαν κατά ένα περίεργο τρόπο ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του νομού, έκαναν το έργο της πυροσβεστικών δυνάμεων ιδιαίτερα δύσκολο, αφού υπήρξε διασπορά των δυνάμεων

Σύμφωνα με το δήμαρχο Μηθύμνης, Σπύρο Δαράκη, η πυρκαγιά έχει καταστρέψει τουλάχιστον 50.000 στρέμματα. Η φωτιά πέρασε από τα χωριά Μουρί, Τσουρουνιανά, Κουτσουματάδες, Πανοχώρι και Καψανανιά, καίγοντας κάποια εγκαταλειμμένα σπίτια και απειλώντας άλλα.

Ο δήμαρχος Μηθύμνης ζητά την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση όσων επλήγησαν, αφού οι ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο, για τους παραγωγούς, σημαίνει την οικονομική και συνολικά γεωργική τους καταστροφή για τα επόμενα χρόνια, τονίζοντας πως η πυρκαγιά θα αποτελέσει ένα ακόμη σοβαρό πλήγμα για τους κατοίκους της περιοχής.

Σήμερα το μεσημέρι κλιμάκιο της ΝΑΣ Χανίων, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιώργο Νταγκουνάκη θα επισκεφτεί τις περιοχές που εκδηλώθηκαν οι πυρκαγιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ