Τετάρτη 14 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΠΟΕΛ - ΑΕΚ 2-3
Αγκάλιασε την πρόκριση

Ο Βασίλης Μπορμπόκης με δυο γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής

Sportidea

Ο Βασίλης Μπορμπόκης με δυο γκολ ήταν ο πρωταγωνιστής
Μπορεί η ΑΕΚ να μην έπεισε με την εμφάνισή της στο πρώτο ευρωπαϊκό της παιχνίδι για τη φετινή χρονιά όμως πανηγύρισε τη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ με 3-2. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μόνοι τους τα εύκολα δύσκολα, σε ένα συναρπαστικό στην εξέλιξή του παιχνίδι, αλλάζοντας το σκορ δύο φορές στις καθυστερήσεις. Από την άλλη, οι Κύπριοι του γνωστού στους Ελληνες φιλάθλους, Ευγένιου Γκέραρντ, κατάφεραν να κλείσουν τα όποια κενά τους όμως δεν μπόρεσαν να σταματήσουν και τον εξαιρετικό, χθες, Μπορμπόκη που σημείωσε δύο τέρματα.

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς είδε την ομάδα του που κινήθηκε περισσότερο σε αμυντικούς ρυθμούς, με μόνο προωθημένο τον Ντέμη Νικολαΐδη, που όμως ήταν υπό το στενό μαρκάρισμα των αντιπάλων του, να μην μπορεί να πάρει στα χέρια της τον έλεγχο του αγώνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, είδε τον Χιώτη, να μαζεύει την μπάλα από την εστία του ύστερα από την εύστοχη κεφαλιά του Μαρίνου Ουζουνίδη που είχε δώσει το προβάδισμα με 1-0 στην ομάδα του (23'). Στη συνέχεια, οι «Ενωσίτες» πέρασαν μπροστά και με εύστοχη εκτέλεση φάουλ του Μπορμπόκη ισοφάρισαν σε 1-1, δύο λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, η «Ενωση» διατήρησε την υπεροχή χωρίς όμως να μπει με αξιώσεις στην περιοχή του Μορφή. Ομως, ο σκόρερ του αθηναϊκού συλλόγου, ύστερα από άψογη συνεργασία με τον Γεωργάτο κατάφερε να στείλει με μία δύσκολη ενέργεια, την μπάλα στα δίχτυα της κυπριακής ομάδας. Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο μέχρι το 90', με μόνη εξαίρεση το τετ α τετ του Νικολαΐδη με τον Μόρφη που όμως απέβη άκαρπο. Στις καθυστερήσεις λοιπόν, ο Πέτρου κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ράιτ και ο Μαλέκος ευστοχώντας έγραψε το 2-2. Και ενώ όλοι πίστευαν ότι αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, ο Νικολαΐδης κατάφερε να ξεφύγει από τους «φύλακές» του, στέλνοντας τις καρδιές στη θέση τους, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

ΑΠΟΕΛ: Μορφής, Ουζουνίδης, Οκκαρίδης, Δασκαλάκης, Γεωργίου Σ., Ηλία, Καχατριάν, Σατσιάς, Χαραλαμπίδης (58' Στιπάνοβιτς), Μαλέκος, Πέτρου.

ΑΕΚ: Χιώτης, Μπορμπόκης, Κασάπης, Ράιτ, Κρέεκ, Ζαγοράκης, Μαλαδένης, Λάκης, Γεωργάτος (73' Κατσουράνης), Τσάρτας (87' Σεντένο), Νικολαΐδης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ