Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Περιοδεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές

Περιοδεία στις πληγείσες από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες περιοχές πραγματοποιεί αυτές τις μέρες κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Ηρακλείου Κρήτης, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Μ. Φαρσάρη.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΑΣ, την περασμένη Τρίτη το κλιμάκιο επισκέφθηκε το Δήμο Αρχανών, όπου και είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου της περιοχής. Στη διάρκεια της συζήτησης με τους αγρότες, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στην περιοχή λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν το ζήτημα της άμεσης καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων, στο σύνολο της καταστραμμένης παραγωγής τους, από τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα, ζήτησαν την κατάργηση του πλαφόν, τουλάχιστον για αυτό το χρόνο. Τέθηκε επίσης το θέμα των τραγικά χαμηλών τιμών, που, σε συνδυασμό με την αύξηση του κόστους ζωής, οδηγούν τα αγροτικά νοικοκυριά σε ξεκλήρισμα.

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος νομάρχης Μ. Φαρσάρης σημείωσε πως χρειάζεται να παρθούν άμεσα γενναία μέτρα για την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος. Μέτρα που μπορεί να παρθούν μόνο από την κυβέρνηση. Από την άλλη, όμως, προειδοποίησε τους συνδικαλιστές να μη δείξουν καμιά επανάπαυση και εμπιστοσύνη στις μεγαλόστομες διακηρύξεις και υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι οποίες θα ξεχαστούν μετά τις εκλογές.

Ο Μ. Φαρσάρης σημείωσε επίσης την ανάγκη να πάρουν οι ίδιοι οι αγρότες την κατάσταση στα χέρια τους και ενωμένοι, οργανωμένα, να παλέψουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Να απαιτήσουν οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ να έχουν βγει πριν από τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και, παράλληλα, οι συνεταιρισμοί να συμμετάσχουν με εμπειρογνώμονες γεωπόνους στη διαδικασία ελέγχου από τον ΕΛΓΑ. Τέλος, τόνισε πως η ΝΑΣ θα στηρίξει ολόπλευρα, με όλες τις δυνάμεις της, τον αγώνα των αγροτών.

Τις επόμενες μέρες οι περιοδείες του κλιμακίου της ΝΑΣ θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές του νομού. Χτες, μάλιστα, το κλιμάκιο περιόδευσε στους δήμους της επαρχίας Μαλεβιζίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ