Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξόρμηση στην Θεσσαλονίκη

Ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, αυτός της οργανωμένης πάλης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, αποτέλεσμα της οποίας είναι και το νέο κύμα ακρίβειας που χτυπά τον εργαζόμενο λαό, τα πλατιά λαϊκά στρώματα, βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων χτες και στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της εξόρμησης που πραγματοποιήθηκε με το «Ρ» και την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην εξόρμηση που έγινε από τους νεολαίους της ΚΝΕ, στην Αριστοτέλους, έξω από το κεντρικό κατάστημα του ΙΚΑ, οι πολίτες ανταποκρίνονταν θετικά στην προτροπή να πάρουν το «Ριζοσπάστη», να διαβάσουν τις θέσεις του ΚΚΕ.

Αγανάκτηση για το εισόδημα που εξανεμίζεται, για τον εμπαιγμό που επιχειρεί η κυβέρνηση, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού. «Δίκιο έχετε. Μα κανείς δε φταίει; Μας κοροϊδεύουν. Σε λίγο δε θα μπορούμε ούτε τα εντελώς αναγκαία να εξασφαλίσουμε. Μας χτυπάνε έμποροι και κράτος», διαμαρτύρεται η Γ. Αβραμίδου. Και οι νεολαίοι προπαγανδίζουν τη διέξοδο: «Πρέπει όλοι να συστρατευτούμε στον αγώνα που στόχο θα έχει τη ρήξη με αυτή τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική».

Χτες ο «Ρ» έφτασε σε περισσότερα χέρια. Η προσπάθεια των νεολαίων της ΚΝΕ ανέδειξε τις δυνατότητες. «Πρόθυμα ο κόσμος έπαιρνε το "Ρ". Διάβαζε και σχολίαζε την ανακοίνωση του Κόμματος. Οι ανατιμήσεις είναι ένα ζήτημα που καίει όλους. Οι ίδιοι, άλλωστε, μας δήλωναν πως θα πρέπει αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί για να ενημερωθεί ο κόσμος. Για να φτάσει η φωνή του ΚΚΕ παντού», δήλωσε η Φ. Καλατζάκου.

  • Στην Πελοπόννησο, επίσης, έγιναν εξορμήσεις κομμουνιστών με το «Ριζοσπάστη» σε ορισμένες περιοχές και ειδικότερα σε χώρους εργασίας. Στην Πάτρα κομμουνιστές επισκέφτηκαν εργοστάσια, δημοτικές επιχειρήσεις και νοσοκομειακούς χώρους, όπου ενημέρωσαν για τις θέσεις του ΚΚΕ σχετικά με την ακρίβεια και διακίνησαν «Ριζοσπάστη», ενώ μοίρασαν και την ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ακρίβεια. Σε εργασιακούς χώρους έγιναν εξορμήσεις και στους νομούς Μεσσηνίας και Λακωνίας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μεγάλη πανεξόρμηση - σάλπισμα μάχης με την Απόφαση της ΚΕ για τις εξελίξεις και τις εκλογές (2023-01-10 00:00:00.0)
Σε δίκη αύριο στελέχη της ΚΝΕ και η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» (2014-10-07 00:00:00.0)
Δικάζονται σήμερα τρία στελέχη της ΚΝΕ και η διεύθυνση του «Ριζοσπάστη» (2014-07-24 00:00:00.0)
Με πολύμορφες παρεμβάσεις τίμησαν την επέτειο (2012-10-30 00:00:00.0)
Σταθερή και συστηματική προσπάθεια (2001-03-06 00:00:00.0)
Η νεανική επίθεση δίνει καρπούς! (1997-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ