Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Αγώνες για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τις καταστροφές

Τη Νεμέα και τη γύρω περιοχή επισκέφτηκε προχτές κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας του Νομού Κορινθίας με επικεφαλής τον υποψήφιο Νομάρχη Ηλία Μπράβο. Η περιοχή αυτή αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις της περασμένης Κυριακής. Προβλήματα, που εστιάζονται στις αγροτικές καλλιέργειες, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΝΑΣ.

Οπως προέκυψε, ύστερα από συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της ΝΑΣ με τον δήμαρχο Νεμέας κ. Παπαϊωάννου, αλλά και κατοίκους της περιοχής, τα προβλήματα είναι τεράστια. Συγκεκριμένα, ολοσχερής είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες αμπελοειδών, όπως αμπέλια «ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ», κορινθιακή σταφίδα και σουλτανίνα, καθώς και σε σουλτανίνες επιτραπέζιας χρήσης που βρίσκονται στο στάδιο της συγκομιδής. Οι ζημιές, όμως, επεκτείνονται και στα σταφιδάλωνα, στα σταφιδόπανα, αλλά και στην ίδια τη σταφίδα που ήταν στα αλώνια. Οπως σημειώνεται, από την ισχυρή βροχόπτωση, πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια, ακόμα και αποθήκες.

«Τη ζοφερή εικόνα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της ΝΑΣ, «συμπληρώνουν οι τεράστιες ζημιές στο οδικό και αγροτικό δίκτυο με αποτέλεσμα μεγάλες περιοχές να έχουν αποκλειστεί». Σημαντικές, άλλωστε, είναι και οι ζημιές που έχει υποστεί το δίκτυο ύδρευσης και οι τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ εκτιμάται πως οι δυνατότητες αποκατάστασης είναι λίγες.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τη ΝΑΣ (οι πρόεδροι του ΕΓΣ Νεμέας, του Αγροτικού Συλλόγου και του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού), ζητούν αφενός την άμεση στήριξη του υπουργείου Γεωργίας, αφετέρου την αποτίμηση των ζημιών καθώς και, τέλος, την ενίσχυση από τον ΕΛΓΑ.

Η ΝΑΣ, από την πλευρά της, πρόβαλε το συντονισμό του αγώνα για άμεση, έκτακτη χρηματοδότηση στο δήμο από την πολιτεία καθώς και για την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών με άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών για το σύνολο της καταστροφής στην παραγωγή και στις εγκαταστάσεις.

«Οι αγρότες», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΑΣ, «είναι απογοητευμένοι από τη στάση της πολιτείας και τον εμπαιγμό των προηγούμενων χρόνων, όταν και τότε είχαν υποστεί ζημιές από χαλάζι, χιόνι και πυρκαγιές». Για το λόγο αυτό, η ΝΑΣ, τους κάλεσε να αντισταθούν μαζικά και οργανωμένα. Μόνο έτσι, η κυβέρνηση δε θα τους εξαπατήσει εκ νέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ