Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΟΚΑ - ΚΟΛΑ»
Καθολική συμμετοχή στις στάσεις εργασίας

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έγιναν χτες στα εργοστάσια της «3Ε» («Κόκα - Κόλα») σε όλη την Ελλάδα και στη «Φλώρινα - Χωναίος» στη Θεσσαλονίκη, μετά από απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ).

Στα εργοστάσια της «3Ε» πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι προγραμματισμένες 3ωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή σύμβασης εργασίας και παλεύουν για 35ωρο και κατάργηση των εργολαβιών. Στο εργοστάσιο της «Φλώρινα - Χωναίος» στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία, στη διάρκεια της οποίας οι εργαζόμενοι έκαναν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν κλιμάκωση του αγώνα σε περίπτωση που ο εργοδότης δεν τους καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους οφείλει. Με κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν χτες η Ομοσπονδία, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το Σωματείο, καλούν τη διεύθυνση της εταιρίας να κατανοήσει τις επιπτώσεις αυτής της τακτικής και να μεριμνήσει αμέσως για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Προειδοποιούν ότι δε θα δεχτούν οποιαδήποτε ενέργεια της επιχείρησης που θα είναι σε βάρος των εργαζομένων. Και κάνουν ξεκάθαρο ότι θα καταθέσουν αγωγές εάν η εταιρία δεν καταβάλει αμέσως τα δεδουλευμένα, ενώ παράλληλα θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους με αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Εξάλλου διαμαρτύρονται για τις δικαστικές διώξεις κατά των αγωνιζόμενων απεργών στις επιχειρήσεις των Αφών Γεωργιάδη και απαιτούν την επαναπρόσληψη των εργαζομένων και την άμεση επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Και τέλος εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στον όμιλο «3Ε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ