Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Ως πότε θα δουλεύουν εθελοντικά οι γιατροί;

Μ' άμεσο κίνδυνο της ζωής τους πληρώνουν καθημερινά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Μυτιλήνης την περιοριστική πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου Υγείας που, με γνώμονα τη μείωση των κονδυλίων για την Υγεία, επιβάλλουν επικίνδυνες περικοπές στις εφημερίες των νοσοκομείων.

Προχτές, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου, δυο άνθρωποι κινδύνευσαν, γιατί παρόλο που κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στην Αθήνα, δεν υπήρχε διαθέσιμος γιατρός να τους συνοδεύσει. Κι αυτό, γιατί η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στα πλαίσια των περικοπών που έχει επιβάλει στις εφημερίες των γιατρών, έκοψε ως «άχρηστες» τις εφημερίες των γιατρών για τη διακομιδή ασθενών. Τελικά τις διακομιδές των ασθενών στην Αθήνα ανέλαβαν εθελοντικά γιατροί του νοσοκομείου.

«Είχαμε επισημάνει στη διοίκηση του ΠεΣΥ και του νοσοκομείου ότι η περικοπή εφημεριών στο σύνολο των μονάδων Υγείας του νησιού θέτει σε κίνδυνο την υγεία του Λεσβιακού λαού. Δυστυχώς δικαιωθήκαμε», τονίζουν οι γιατροί του Νοσοκομείου, οι οποίοι από την περασμένη Δευτέρα έως και χτες Πέμπτη πραγματοποιούσαν 4ωρες στάσεις εργασίας αντιδρώντας στις περικοπές των εφημεριών.

«Πόσο αποτιμάται λογιστικά η ανθρώπινη ζωή; Ως πότε το φιλότιμο και η εθελοντική εργασία των γιατρών θα λύνει τα προβλήματα; Τι θα συνέβαινε αν πέθαιναν εντελώς άδικα οι συνάνθρωποί μας;» υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους, που κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο του ΠεΣΥ Βορείου Αιγαίου, τη διοίκηση και τον διευθυντή της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου.

«Η λιτότητα στη Δημόσια Υγεία είναι ανθυγιεινή για την Υγεία των πολιτών. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα λογιστικά μεγέθη και την υποκρισία της κυβέρνησης», τονίζει ο Σύλλογος των γιατρών και ζητάει για μια ακόμα φορά να τεθεί τέρμα τώρα στις περικοπές των εφημεριών, έτσι ώστε οι Μονάδες Υγείας του νησιού να εφημερεύουν με ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ