Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Ανέξοδες διακηρύξεις

«Ποιος θα μας σώσει από τους σωτήρες;». Η ρήση αυτή ταιριάζει γάντι, μάλλον, στη ρητορεία αρκετών τις τελευταίες μέρες με αφορμή τη διεθνή διάσκεψη για το περιβάλλον, που θα πραγματοποιηθεί στο Γιοχάνεσμπουργκ. Ταιριάζει σίγουρα στα όσα δήλωσε χτες και ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, επ' αυτού, μια και εμφανίστηκε διατεθειμένος να συμβάλει στην καταπολέμηση της παγκόσμιας φτώχειας, όταν ο ίδιος και η κυβέρνησή του με την πολιτική που ακολουθούν απαρέγκλιτα τα τελευταία χρόνια καταδικάζουν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Οταν ο ίδιος και η κυβέρνησή του συναίνεσαν και συμφώνησαν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που βύθισαν στην απόγνωση εκατομμύρια ανθρώπους και κατέστρεψαν ολοσχερώς ολόκληρες υποδομές χωρών.

Μεταξύ άλλων ο Κ. Σημίτης χτες ισχυρίστηκε πως «ο στόχος είναι να καταπολεμήσουμε τη φτώχεια σε παγκόσμιο επίπεδο και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε την ανθρώπινη ευημερία. Παντού περισσότερη ανάπτυξη, παντού περιορισμός της φτώχειας, αλλά ταυτόχρονα - και αυτό είναι σημαντικό - να προστατεύσουμε το περιβάλλον, να ακολουθηθούν περιβαλλοντικά ορθολογικές πολιτικές»!

Ακόμα, συμπλήρωσε, πως την προστασία και την ανάπτυξη δεν μπορεί να τις πετύχει μια χώρα μόνη της, αλλά χρειάζονται διεθνείς συνεργασίες. Ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την αισιοδοξία του και να επισημάνει τις διαθέσεις και τις προθέσεις τόσο της Ελλάδας όσο και της ΕΕ σ' αυτή την κατεύθυνση. Χωρίς βεβαίως να υπεισέλθει σε κρίσιμες «λεπτομέρειες», όπως αυτές που αφορούν στην τύχη που είχαν οι αποφάσεις της προηγούμενης συνδιάσκεψης του Κιότο, μια και η εμπειρία μάλλον προεξοφλεί τα αποτελέσματα και της τωρινής και αποκαλύπτει πως δηλώσεις σαν κι αυτές του Κ. Σημίτη είναι άνευ αντικρίσματος, ανέξοδες και για λαϊκή κατανάλωση.

Να σημειώσουμε πως την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν στη διάσκεψη οι υπουργοί Εξωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Παπανδρέου και Β. Παπανδρέου, αντίστοιχα, με τους οποίους ο Κ. Σημίτης είχε συνεργασία πριν προβεί στην προαναφερθείσα δήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ