Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Ερευνα για την αυτοκαταγγελία νοσηλευτή

Αίσθηση στην τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης προκάλεσαν δημοσιεύματα εφημερίδων σύμφωνα με τα οποία 35χρονος νοσηλευτής του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, ομολόγησε με επιστολή του προς τη διοίκηση της υπηρεσίας του σειρά εγκληματικών ενεργειών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται φόνοι ασθενών, χορήγηση λάθος φαρμάκων κ.ά.

Με αφορμή τα δημοσιεύματα, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ) Βορείου Αιγαίου Κ. Στεργιόπουλος δήλωσε: «Ο νοσηλευτής Γ.Σ., με ψυχολογικά προβλήματα, αναστάτωσε το νοσοκομείο και την κοινή γνώμη, με μια αυτοκαταγγελία, η οποία ερευνάται με κάθε σοβαρότητα, αρμοδίως. Οι καταγγελίες του δεν "αντέχουν" στην κοινή λογική, καθόσον, από μια πρώτη επιστημονική εκτίμηση, τεχνικά, δεν ευσταθούν».

Ο πρόεδρος του ΠεΣΥ τονίζει ότι ο Γ.Σ. έχει σταματήσει να εργάζεται στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο ή σε Κέντρο Υγείας από τον Οκτώβρη του 2001. Καταλήγοντας υπογραμμίζει ότι υποχρέωση των αρμόδιων φορέων είναι η διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου, αλλά και η αποφυγή ακροτήτων, στιγματισμού και κοινωνικού αποκλεισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ