Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με το «Ριζοσπάστη» στον Πειραιά

Με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι οι Κνίτες και τα μέλη του ΚΚΕ, εξόρμησαν χτες το πρωί στα εμπορικά καταστήματα, στον Ηλεκτρικό Σταθμό και στη λαϊκή αγορά της πόλης του Πειραιά. Εξόρμηση πραγματοποιήθηκε επίσης και στο λιμάνι της πόλης, ενώ η εκστρατεία ενημέρωσης για το ζήτημα των ανατιμήσεων θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα. Η συνέχεια δίνεται σήμερα με εξόρμηση στη Ζώνη, ενώ η προσπάθεια θα ενταθεί και τις επόμενες μέρες, ενόψει μάλιστα και των δημοτικών εκλογών.

Η εξόρμηση ξεκίνησε από τη λαϊκή αγορά του Πειραιά. Πωλητές και περαστικοί αγόραζαν «Ριζοσπάστη», για να ενημερωθούν, όχι μόνο για τις ανατιμήσεις - αυτές τις νιώθουν στο πετσί τους - αλλά κυρίως για τους υπεύθυνους: Την κυβέρνηση, η οποία με την αντιλαϊκή πολιτική της, έχει την άμεση ευθύνη για την αισχροκέρδεια. Πολιτική που είναι αναπόσπαστα δεμένη με την Οικονομική και Νομισματική Ενωση της Ευρώπης.

«Η ακρίβεια δεν είναι μόνο εδώ. Παντού τη βρίσκεις», έλεγε μια μανάβισσα όταν πέρασε το συνεργείο εξόρμησης του «Ρ» μπροστά από τον πάγκο της. Κάποιοι άλλοι ρωτούσαν τι να κάνουν, βλέποντας αβοήθητοι τις τιμές να ανεβαίνουν και τους μισθούς τους στάσιμους. «Να οργανωθούμε στα Σωματεία και να παλέψουμε. Μόνο αυτό μπορεί να φέρει αποτελέσματα προς όφελός μας», απαντούσαν οι κομμουνιστές.

Στη συνέχεια το συνεργείο εξόρμησης πήγε στο σταθμό του Ηλεκτρικού της πόλης, αφού νωρίτερα πέρασε από αρκετά καταστήματα. Στο σταθμό, αν και οι περισσότεροι βιαστικοί πήγαιναν στις δουλιές τους, δεν ήταν λίγοι αυτοί που αγόρασαν «Ριζοσπάστη». Αρκετοί, μάλιστα, συζήτησαν με μέλη του συνεργείου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις του Κόμματος αλλά και για τις ανατιμήσεις στα προϊόντα.

Η Ολυμπία Κυζίλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, η οποία πήρε μέρος στην εξόρμηση, δήλωσε στο «Ρ»: «Οι κομμουνιστές βρίσκονται, όπως πάντα, στο πλευρό του λαού, παλεύοντας μαζί, διεκδικώντας ουσιαστικές λύσεις στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Η σημερινή εξόρμησή μας με το "Ριζοσπάστη" είναι μια συμβολή στην ενημέρωση του λαού που θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ