Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Σχεδιάζουν τη θεσμοθέτηση του ΕΣΕΛΟΝ!

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Μείζονες αντιδράσεις και ανησυχίες προκαλεί η πρόσφατη αποκάλυψη του σχεδίου της ευρωπαϊκής επιτροπής με την επωνυμία «Κυκλοφορία Δεδομένων». Το σχέδιο, που θα τεθεί προς συζήτηση στη διάσκεψη κορυφής τον ερχόμενο μήνα, προτείνει την παρακολούθηση, αποθήκευση και αρχειοθέτηση όλων των τηλεπικοινωνιακών (και ηλεκτρονικών) επικοινωνιών των πολιτών στις 15 χώρες - μέλη της ΕΕ με πρόσχημα όχι μόνο την πάταξη της «διεθνούς τρομοκρατίας», αλλά και της παιδικής πορνογραφίας, ηλεκτρονικών «εγκλημάτων», της απάτης διαφόρων τύπων έως και για την τιμωρία τροχαίων παραβιάσεων!

Το σχέδιο, που αποκάλυψε πριν λίγες μέρες ο βρετανικός ανεξάρτητος όμιλος προστασίας των πολιτικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής ΣΤΕΪΤΓΟΥΟΤΣ, προτείνει μάλιστα την αποθήκευση των τηλεπικοινωνιών όλων των Ευρωπαίων πολιτών από 12 έως 24 μήνες και να έχουν πρόσβαση σ' αυτές τις εθνικές τράπεζες πληροφοριών όχι μόνο οι αστυνομικές αρχές - ενδεχομένως κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας... - αλλά και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας κάθε χώρας - μέλους της ΕΕ.

Το σχέδιο της επιτροπής εάν υιοθετηθεί στην επικείμενη διάσκεψη της ΕΕ στις Βρυξέλλες, τότε θα αποτελεί, μεταξύ άλλων, θεσμοθέτηση και νομιμοποίηση του εδώ και δεκαετίες πολυεθνικού προγράμματος πολιτικής, στρατιωτικής και οικονομικής κατασκοπίας, ΕΣΕΛΟΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ