Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
«Φταίνε οι στρατιωτικοί» , λέει ο Πούτιν...

ΜΟΣΧΑ.-

Στους στρατιωτικούς αξιωματούχους επέλεξε να επιρρίψει χτες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, την ευθύνη για την πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία της περασμένης Δευτέρας, οπότε συνετρίβη στην Τσετσενία στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Μ-26 προκαλώντας το θάνατο 116 Ρώσων στρατιωτών.

Στο μακροσκελές ρεπορτάζ της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, ο Πούτιν εμφανίστηκε περίλυπος να συζητά επί δεκάλεπτο (!) με τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Ιβάνοφ και να δηλώνει: «Ακόμη και η ανάλυση της προκαταρκτικής έρευνας δείχνει πως κατά κανόνα η ευθύνη ανήκει στην ακατάλληλη εκτέλεση των καθηκόντων των στρατιωτικών αξιωματούχων». Υπαινισσόταν την εντολή που έχει δοθεί εδώ και πέντε χρόνια απ' το υπουργείο Αμυνας σύμφωνα με την οποία τα ελικόπτερα Μ-26 απαγορεύεται να μεταφέρουν πάνω από 20 στρατιώτες και αυτούς με καθήκοντα συνοδού φορτίου πυρομαχικών και άλλου οπλικού υλικού... Πάντως, ο Πούτιν δεν αναφέρθηκε σε εκείνα τα στοιχεία της έρευνας που φωτογραφίζουν ως αιτία της συντριβής πύραυλο Τσετσένων ανταρτών.

  • Νέα έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή υγραερίου σημειώθηκε χτες σε ξενώνα στο Κάντι-Μανσιίσκ της δυτικής Σιβηρίας, με αποτέλεσμα έξι νεκρούς. Σημειώθηκε μόλις ένα 48ωρο μετά την έκρηξη σε οκταώροφη πολυκατοικία, στη βορειοδυτική Μόσχα, με αποτέλεσμα οκτώ νεκρούς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ