Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Νέα προσπάθεια δημιουργίας «συναίνεσης»

Παλαιστίνιοι που δουλεύουν στο Ισραήλ, περιμένουν με τις ώρες να ελεγχθούν...

Associated Press

Παλαιστίνιοι που δουλεύουν στο Ισραήλ, περιμένουν με τις ώρες να ελεγχθούν...
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ και ΤΕΛ ΑΒΙΒ.- Σε μια νέα προσπάθεια αποκατάστασης της «συναίνεσης» των παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων για την παύση των επιθέσεων κατά ισραηλινών στόχων είχε αποδυθεί χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ), Αμπντέλ Ραζέκ Γιεχίγιε. Προς αυτό ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους 12 οργανώσεων καλώντας τες να δεσμευτούν σε εκεχειρία. Η Χαμάς απέρριψε την πρόταση αμέσως.

Ο Γιεχίγιε επίσης ενημέρωσε τις οργανώσεις για την πορεία των ισραηλινοπαλαιστινιακών διαπραγματεύσεων, περιλαμβανομένων του Σχεδίου αποχώρησης που φέρει τον κωδικό «Πρώτα η Γάζα και η Βηθλεέμ» του Μπινιαμίν Μπεν Ελιέζερ, όπως και τις προθέσεις του Ισραηλινού Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας να ορίσει σύνορα «με ή χωρίς παλαιστινιακή συμφωνία».

Χθες στο μεταξύ είχε αναπτυχθεί έντονη φιλολογία για τη σύλληψη του Αραβα πρώην εκπροσώπου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιου (Ατάλα Χάνα). Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές συνελήφθη λόγω του ότι «υπάρχουν υποψίες ότι επισκέφθηκε παράνομα το Λίβανο και τη Συρία και συναντήθηκε με την ηγεσία τρομοκρατικών οργανώσεων... είχε επαφές με μέλη της Χεζμπολάχ και επανέλαβε την υποστήριξή του για τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον αθώων Ισραηλινών».

Η ηγεσία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είχε πάρει αποστάσεις από τον Θεοδόσιο και τον είχε απομακρύνει από τη θέση του εκπροσώπου του. Σε δηλώσεις του στην Χα' αρέτζ (8 Αυγούστου), ο νέος εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, Τζουμπαέλ Ναντάφ, τον χαρακτήριζε «πολύ ακραίο». Παρ' όλα αυτά η σύλληψη βάσει «υποψιών» προκαλεί ανησυχίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ