Παρασκευή 23 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θα προαυλίζονται κατά παρέες

Στην απομόνωση παραμένουν Γιωτόπουλος και Παπαναστασίου

Σε «εσωτερικές» αλλαγές προχώρησε χτες η Διεύθυνση των Φυλακών Κορυδαλλού και μετέφερε τρεις κρατούμενους σε άλλα κελιά, μετά τις αμφισβητήσεις που άρχισαν να εγείρονται για τις συνθήκες κράτησης των κατηγορουμένων για την υπόθεση της «17Ν». Ο Παύλος Σερίφης μεταφέρθηκε από τις γυναικείες στις ανδρικές φυλακές, ενώ οι Β. Τζωρτζάτος και Θ. Ψαραδέλης μεταφέρθηκαν από την ανδρική στη γυναικεία πτέρυγα.

Με αυτή την ενέργεια θα προαυλίζονται μαζί για 1,5 ώρα το πρωί και άλλη τόση το απόγευμα (μέχρι τώρα ήταν μία ώρα), όπως το επιθυμούσαν, ο Π. Σερίφης με τον εξάδελφό του Θωμά και τους συγχωριανούς του Ηρ. Κωστάρη και Κ. Καρατσώλη. Επίσης, ο Β. Τζωρτζάτος θα προαυλίζεται με τον φίλο του Θ. Ψαραδέλη. Αντίθετα, οι Αλ. Γιωτόπουλος και Ν. Παπαναστασίου, θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζονται μόνοι τους.

Στο μεταξύ, υπόμνημα στον ειδικό εφέτη ανακριτή, ο δικηγόρος και βουλευτής της ΝΔ Αλ. Λυκουρέζος που εκπροσωπεί τη χήρα του δολοφονημένου Αλ. Αθανασιάδη, ζητάει την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης εναντίον του Χρ. Ξηρού για τη συμμετοχή του στη δολοφονία Αλ. Αθανασιάδη, την κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κατηγορουμένων Β. Τζωρτζάτου και Χρ. Ξηρού, την αναπαράσταση της επιχείρησης δολοφονίας και τη διενέργεια γραφολογικής εξέτασης στα χειρόγραφα σημειώματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Πάτμου και στην τηλεφωνική ατζέντα του Αλ. Γιωτόπουλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ