Σάββατο 24 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ
Πυρκαγιά στην άτρακτο η αιτία

Σε πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στην περιοχή της ατράκτου, φαίνεται να είναι η αιτία για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο ο αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης και τέσσερις άλλοι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, στη διάρκεια νυκτερινής άσκησης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το πόρισμα των ερευνών για τα αίτια του ατυχήματος, δεν έχει εξακριβωθεί η αιτία που προκάλεσε την πυρκαγιά.

Το πόρισμα, το οποίο αποτελείται από 33 σελίδες, δόθηκε χτες στον υπουργό Αμυνας Σωκράτη Χάσικο και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου. Ο κύριος Χάσικος είπε ότι η πυρκαγιά είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του ελέγχου του ελικοπτέρου, είτε γιατί επεκτάθηκε στο χώρο διακυβέρνησης, είτε γιατί κατέστρεψε τις ράβδους του συστήματος ελέγχου πτήσης.

Σύμφωνα με το πόρισμα ως πλέον πιθανές αιτίες πρόκλησης της πυρκαγιάς είναι:

- Η διαρροή καυσίμου στο ελικόπτερο, λόγω θραύσης ή αστοχίας υλικού του συστήματος καυσίμου του σκάφους με ταυτόχρονη ύπαρξη πηγής θερμότητας.

- Βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό σύστημα του καυσίμου που βρίσκεται εντός των δεξαμενών και η υπερθέρμανση των τριβαίων του συγκροτήματος των ενισχυτικών αντλιών καυσίμου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, δεν προέκυψαν στοιχεία ανθρωπίνου σφάλματος ή εξωγενών παραγόντων, όπως η δολιοφθορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ