Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Με την ορμή του Φεστιβάλ μπροστά στις εκλογές

Ανακοίνωση του προεδρείου της 6ης Συνόδου του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης

Τα βασικά καθήκοντα της Οργάνωσης στην τελική ευθεία της μάχης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, με ενδιάμεσο σημαντικό σταθμό το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και τις προσπάθειες για την επιτυχή ολοκλήρωσή του, καθόρισε η 6η Σύνοδος του ΚΣ της ΚΝΕ που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/8. Ταυτόχρονα, η Σύνοδος διαμόρφωσε τους στόχους της Οργάνωσης για το κίνημα της νεολαίας το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα, στη Σύνοδο του ΚΣ, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρείου της, «εκτιμήθηκε πως οι εκλογές του Οκτώβρη είναι μια μάχη με έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, την οποία η ΚΝΕ δίνει με αισιοδοξία, στο πλευρό του ΚΚΕ και με αυξημένες δυνατότητες που πηγάζουν από το πλατύ άνοιγμά της στη νεολαία, άνοιγμα που απαιτείται όχι μόνο να έχει συνέχεια, αλλά να ενταθεί ακόμη περισσότερο».

Στη συζήτηση επισημάνθηκαν τα σοβαρά και συνεχώς διογκούμενα προβλήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωπα τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία, που πηγάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, με τη στήριξη και της ΝΔ. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις σοβαρές εξελίξεις που διαφαίνονται και που αναμένεται να φέρουν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση το λαό και οι οποίες αφορούν στα έντονα φαινόμενα οικονομικής κρίσης και ύφεσης διεθνώς και στην Ελλάδα, στη μετατροπή της χώρας σε «ξέφραγο αμπέλι» της ιμπεριαλιστικής δραστηριότητας και πίεσης με αφορμή τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας», καθώς και στα σχέδια επίθεσης κατά του Ιράκ. Οπως τονίστηκε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ δεν έχουν άλλο δρόμο παρά τη στήριξη αυτών των σχεδιασμών.

Ως εκ τούτου σημειώθηκε η ανάγκη να ενισχυθεί ο πόλος της αντίστασης απέναντι στις εξελίξεις, να μη στηριχτούν οι δυνάμεις που είτε εφαρμόζουν είτε αποδέχονται αυτές τις πολιτικές, που καλλιεργούν το συμβιβασμό και την υποταγή. Η ανάγκη η δράση της Οργάνωσης μέσα στη νεολαία να στοχεύει στην οργάνωση αντιστάσεων και αγώνων, στην προβολή των θέσεών μας, στη δημιουργία κριτηρίου ψήφου. Στη διαμόρφωση κλίματος συμπόρευσης και στήριξης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ.

«Το στόχο αυτό - σημειώνει κλείνοντας, το προεδρείο της 6ης Συνόδου του ΚΣ της ΚΝΕ - υπηρετεί και η προσπάθειά μας για την επιτυχή ολοκλήρωση του 28ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", που κορυφώνεται τις μέρες αυτές στην επαρχία με κεντρικές εκδηλώσεις σε 50 πόλεις και στην Αθήνα το διάστημα από 18 έως 21 του Σεπτέμβρη. Η μέχρι σήμερα εξέλιξη της προφεστιβαλικής διαδικασίας βεβαιώνει πως η ολοκλήρωση του Φεστιβάλ θα βρει την Οργάνωση πιο δυνατή, με περισσότερες δυνάμεις στις γραμμές της, να συνεχίσει τη μάχη των εκλογών και την προσπάθεια υλοποίησης των στόχων της στο κίνημα νεολαίας από ακόμα καλύτερες θέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ