Τρίτη 27 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΥΠΕΡΝΟΜΑΡΧΗ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΦΙΛΗ
Περίεργη δημοσκόπηση... σε περίεργο χρόνο

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης
Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά Θανάσης Παφίλης
Περίεργη τηλεφωνική δημοσκόπηση της εταιρίας «Κάπα Research» για λογαριασμό της ΕΡΤ με θέμα τις νομαρχιακές εκλογές, είδε το φως της δημοσιότητας μόλις την προηγούμενη Κυριακή. Λίγα 24ωρα μετά την επίσημη ανακοίνωση των υποψήφιων του ΠΑΣΟΚ και λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων της ΝΔ, για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά και τις νομαρχίες Αθήνας και Πειραιά και το «γκάλοπ» πρόλαβε να δώσει... τεράστια ποσοστά στους υποψήφιους του δικομματισμού!

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της τηλεφωνικής έρευνας, που επαναλαμβάνουμε έγινε για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης μέσα σε δυο μέρες και σύμφωνα με την εταιρία σε 1.000 νοικοκυριά, εάν γίνονταν σήμερα οι νομαρχιακές εκλογές το 38,2% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε την Φώφη Γεννηματά, ενώ το 24% τον Γιάννη Τζαννετάκο. Τον Γιώργο Καρατζαφέρη το 10,3%, τον Μανώλη Γλέζο το 9,8% και τον Θανάση Παφίλη το 3,2%, ενώ το 8,7% των ερωτηθέντων δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει.

Παράλληλα, στην έρευνα οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο... υποθετικό ερώτημα τι θα ψήφιζαν για τον δεύτερο γύρο των εκλογών για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς αν η αναμέτρηση γίνει μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και του Γιάννη Τζαννετάκου. Ετσι, σύμφωνα με την έρευνα, το 52,2% θα ψήφιζε την Φώφη Γεννηματά και το 33,6% τον Γιάννη Τζαννετάκο. Παρόλο, ότι η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ «κέρδισε» αυτή τη... μάχη, στο ερώτημα ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί τελικά υπερνομάρχης το 45,4% εκτιμά ότι θα εκλεγεί ο Γιάννης Τζαννετάκος και το 37,4% η Φώφη Γεννηματά...

Σ' αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, φέρεται το 95,7% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ να μη θυμάται ότι υποψήφιος για την υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά είναι ο Θ. Παφίλης και μόλις το 4,3% να θυμάται την υποψηφιότητα. Υπάρχει επίσης το στοιχείο ότι το 21,7% των ερωτηθέντων δεν έχει καν ακούσει τον Θ. Παφίλη.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση έγινε και για τη Θεσσαλονίκη, εκεί εάν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, το 47,9% θα ψήφιζε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, το 23% τον Γρηγόρη Χατζησάββα, το 5,9% τον Γιώργο Ρόκκο και τον Μιχάλη Τρεμόπουλο το 3,2%. Αναποφάσιστο δηλώνει το 14,6% των ερωτηθέντων.

Υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Θ. Παφίλης, με δήλωσή του τόνισε: «Η λεγόμενη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για τις Νομαρχιακές Εκλογές στερείται κάθε επιστημονικής σοβαρότητας και εκφράζει τις μύχιες επιθυμίες της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

Υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού, διαστρέφει την πραγματικότητα, επιχειρεί να προσωποποιήσει την πολιτική μάχη των Νομαρχιακών Εκλογών και να την περιορίσει ανάμεσα στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Το "εκπληκτικό" ποσοστό του 3,2% που δίνει στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" μπορεί από μόνο του να χαρακτηρίσει τη δημοσκόπηση ως γελοία και αντιεπιστημονική.

Είναι προφανές πως οι εμπνευστές και παραγγελιοδόχοι αυτής της έρευνας θέλουν να κρύψουν τη δυναμική της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", η οποία στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και Οικολογικές Ομάδες.

Τη μόνη δύναμη που αγωνίζεται μαζί με το μαζικό κίνημα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που γεννά τη φτώχεια, την ανεργία, την ακρίβεια, την περιβαλλοντική καταστροφή, την ανισότητα και αδικία, που υπηρετούν άμεσα ή έμμεσα οι άλλοι υποψήφιοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2006-10-03 00:00:00.0)
Στήνουν φιέστες κοροϊδίας οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ (2006-07-14 00:00:00.0)
«Κερασάκια» της... δολιοφθοράς (2002-10-05 00:00:00.0)
«Με λένε Φώφη...» (2002-10-01 00:00:00.0)
«Ολα» για την υπερνομαρχία Αθηνών (2002-09-24 00:00:00.0)
Δημοσκόπηση στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ (2002-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ