Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σεπτέμβρης στο «Θέατρο Πέτρας»

Η Χάρις Αλεξίου
Η Χάρις Αλεξίου
Στην αγκαλιά του Θεάτρου Πέτρας, ο Δήμος Πετρούπολης, μετά την πραγματοποίηση του Α΄ κύκλου εκδηλώσεων και την ανάπαυλα του Αυγούστου, προσφέρει και πάλι δροσερές πολιτιστικές βραδιές μέσα από το Β΄ κύκλο του Φεστιβάλ Πέτρας, το πρόγραμμα του οποίου ξεκίνησε χτες. Ο θεατρικός όμιλος Μυτιλήνης «Οι Αστεγοι» παρουσίασε το έργο του Γ. Πασπάτη «Του καταφρόνιου». Τη βραδιά συνδιοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου, ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Σύλλογος Μυτιληνιών Πετρούπολης «Ο Θεόφιλος». Μουσικές εκδηλώσεις, χορευτικά δρώμενα, αλλά κυρίως θεατρικές παραστάσεις συνθέτουν το πρόγραμμα που θα διαρκέσει μέχρι τις 22 του Σεπτέμβρη.

Ξεχωριστής σημασίας είναι το Φεστιβάλ Θεάτρου Δυτικής Αθήνας, που διοργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης, στην προσπάθειά του να συμβάλει στη διαδημοτική συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού, αλλά και να ενισχύσει τα θεατρικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής. Μετά από πρόσκληση που απηύθυνε σε όλους τους γειτονικούς δήμους, στο Φεστιβάλ για πρώτη φορά θα συμμετέχουν οι θεατρικές ομάδες των Δήμων της Δυτικής Αθήνας με τις δικές τους θεατρικές παραστάσεις.

Την 1/9 ανεβαίνει η θεατρική παράσταση του Δήμου Πετρούπολης με την «Ασπίδα» του Μενάνδρου. 6/9: Θεατρική παράσταση Δήμου Αγ. Αναργύρων με τη «Φαύστα». 8/9: Θεατρική παράσταση Δήμου Αιγάλεω με το έργο «Καραγκιόζης ο Ελληνας». 13/9: Θεατρική παράσταση Δήμου Χαϊδαρίου με τον «Ματωμένο γάμο». 20/9: Θεατρική παράσταση Δήμου Αγ. Βαρβάρας με τις «Εκκλησιάζουσες». Ωρα έναρξης: 9 μ.μ. και είσοδος ελεύθερη.

Ο Μπάμπης Τσέρτος
Ο Μπάμπης Τσέρτος
Στις 2/9 στο Θέατρο Πέτρας θα δώσει συναυλία ο Πάνος Κατσιμίχας, ενώ στις 4/9 το θέατρο θα πλημμυρίσει από τις ερμηνείες της Χαρούλας Αλεξίου. Ακολουθεί στις 5/9 συναυλία των Γιάννη Κότσιρα και Δημήτρη Μπάση.

Στις 7/9, το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας θα παρουσιάσει την κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνής», σε μετάφραση σε μετάφραση Νίκου Αναστασόπουλου, σκηνοθεσία Γιώργου Αρμένη, σκηνικά Αριάδνης Βοζάνη, κοστούμια Μπιάνκας Νικολαρεΐζη, χορογραφίες Βάλιας Παπαχρήστου και Φώτη Νικολάου, μουσική και ελεύθερη απόδοση Χορικών Διονύση Τσακνή. Ο Γιώργος Αρμένης ερμηνεύει τον Δικαιόπολη. Παίζουν επίσης: Νίκος Μπουσδούκος, Ντίνος Καρύδης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Κώστας Μπάρας, Παναγιώτης Βασιλειάδης, Φώτης Μακρής, Γεράσιμος Μαύρος κ.ά.

Στις 9/9 το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας παρουσιάζει τον «Εμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ, σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη, σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, σκηνικά Αγγελου Αγγελή, μουσική Γιούρι Στούπελ, χορογραφία Πέτρου Γαλλία. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Γιάννης Κρανάς, Ελευθερία Βιδάκη, Γιάννης Καλατζόπουλος, Κώστας Φαλελάκης, Στάθης Βούτος κ.ά.

Ακολουθεί στις 11/9 η παράσταση της Παιδικής Σκηνής Εθνικού Θεάτρου με το έργο «Ο μαγικός κόσμος της αγάπης», βασισμένο στο βιβλίο του Πι Τράβερς και το παραμύθι «Μαίρη Πόπινς». Τα κείμενα και η σκηνοθεσία είναι της Μαριάννας Τόλη. Η είσοδος για τα παιδιά θα είναι δωρεάν.

«Ο έμπορος της Βενετίας»
«Ο έμπορος της Βενετίας»
Στις 14-15/9 θα πραγματοποιηθεί το πανηπειρωτικό πανηγύρι με τίτλο «Στους δρόμους της παράδοσης με τα τραγούδια της ψυχής». Στο διήμερο που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πετρούπολης και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας ο χορός και το τραγούδι θα έχουν τον πρώτο λόγο.

Στις 16/9 η Παιδική Αυλαία Γ. Καλατζόπουλου θα παρουσιάσει τη «Σολομώντεια λύση», του Γιάννη Καλατζόπουλου, ο οποίος υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Μουσική Δημήτρη Λέκκα, σκηνικά - κοστούμια Νίκου Αδειλίνη και χορογραφίες Κατερίνας Ανδριοπούλου. Παίζουν: Κώστας Δαρλάσης, Χριστίνα Βολώση, Σπύρος Κωτσόπουλος, Γιάννης Γούνας, Εύα Δημητρίου.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει στις 22/9 με συναυλία του Μπάμπη Τσέρτου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ