Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΗΠΑ
Βόμβες και φήμες...

ΤΖΑΛΑΛΑΜΠΑΝΤ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-Στο Αφγανιστάν ξεσπούσαν χτες νέα επεισόδια βίας, καθώς το ελεγχόμενο από τους Αμερικανούς στρατιώτες αεροδρόμιο της Τζαλαλαμπάντ επλήγη με 6 ρουκέτες χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ταυτόχρονα, στην Καμπούλ μια βόμβα που εξερράγη σε εγκαταλειμμένο κτίριο είχε αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα παιδί.

Επίσης φημολογία αναπτυσσόταν στις ΗΠΑ περί του ότι δύο «ηγετικά στελέχη» της Αλ Κάιντα έχουν καταφύγει στο Ιράν -- κάτι που μετέδιδαν το CNN και η «Ουάσινγκτον Ποστ» χτες -- παρά τις διαψεύσεις της Τεχεράνης. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμίντ Ρεζά Αζέφι δήλωνε με μια δόση εκνευρισμού ότι «έχει γίνει κακιά συνήθεια ορισμένων αμερικανικών κύκλων να διατυπώνουν επανειλημμένως αβάσιμες κατηγορίες εναντίον του Ιράν. Αυτά τα μέλη της Αλ Κάιντα δε βρίσκονται στο Ιράν». Η ανταποκρίτρια του CNN στο Κρόφορντ του Τέξας ανέφερε πως η κυβέρνηση Μπους «δεν πιστεύει ούτε για ένα λεπτό» αυτές τις διαψεύσεις....

Σε μια ακόμη εξέλιξη, κορυφαίος Αμερικανός αξιωματούχος απηύθυνε «κατηγορώ» κατά της Ευρώπης, που, όπως υποστήριξε, «δε δίνει το ποσοστό της βοήθειας σε τρόφιμα που οφείλει» στο Αφγανιστάν. Εκπρόσωπος της ΕΕ χαρακτήρισε «άδικες» τις κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ