Παρασκευή 30 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη

Ηδη πάρθηκαν αγωνιστικές αποφάσεις συμμετοχής σε Κιλκίς - Πέλλα και έπεται συνέχεια

Μετά τους αγρότες της Θράκης και οι συνάδελφοί τους πολλών νομών της Μακεδονίας δηλώνουν τη συμμετοχή τους στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη. Ηδη οι αγροτικοί φορείς των Νομών Κιλκίς και Πέλλας αποφάσισαν μαζικά να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του επόμενου Σαββάτου, ενώ για τον ίδιο λόγο με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ γίνονται συσκέψεις σήμερα και αύριο σε άλλους νομούς.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ το Σάββατο 7/9 αποφάσισαν ήδη οι αγροτικοί φορείς του Νομού Κιλκίς. Σε μεγάλη σύσκεψη που διοργάνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του νομού συμμετείχαν και δήλωσαν ότι μαζικά θα μεταβούν τα μέλη τους με κάθε μεταφορικό μέσο στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο Κτηνοτρόφων, η Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών, ο Σύλλογος Θεριζοαλωνιστών και η Ομάδα Καπνού Ν. Κιλκίς. Συζητήθηκαν τα οξύτατα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της περιοχής, καταγγέλθηκε η κυβέρνηση για εμπαιγμό των βαμβακοπαραγωγών, ενώ οι σιτοπαραγωγοί που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τις φετινές μειωμένες τιμές των προϊόντων τους.

Στα Γιαννιτσά με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ σύσκεψη στα γραφεία της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου συμμετείχαν αγροτικοί σύλλογοι, συντονιστικές επιτροπές αγροτών και άλλοι φορείς της περιοχής. Αποφασίστηκε η συμμετοχή των αγροτικών φορέων του νομού στην κινητοποίηση στη ΔΕΘ και συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα για την καλύτερη επιτυχία της κινητοποίησης-μετάβασης στη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σάββατο. Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και μίλησε ο Γ. Πατάκης, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

Σήμερα στις Σέρρες, στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της ΠΕΑΕΑ πραγματοποιείται σύσκεψη αγροτικών στελεχών του νομού με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ Σερρών.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή της ΠΑΣΥ Ημαθίας διοργανώνει σύσκεψη αύριο Σάββατο 31 του Αυγούστου στις 8.30 μ.μ. στο καφενείο του Κωνσταντινίδη στο Μακροχώρι. Και στη σύσκεψη αυτή θα παραβρεθεί και θα μιλήσει ο Γ. Πατάκης.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Γεωργίας στα Γιαννιτσά από παραγωγούς του Νομού Πέλλας. Οι βαμβακοπαραγωγοί της Πέλλας, που άρχισαν τις κινητοποιήσεις τους από τη Δευτέρα, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Τους καταληψίες αγρότες επισκέφθηκαν και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους ο Γ. Πατάκης, ο υποψήφιος νομάρχης και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Προοδευτικής Συνεργασίας» για την Πέλλα, Αλ. Ουγκρίνος, καθώς και στελέχη της ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ