Σάββατο 31 Αυγούστου 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συμβολική απεργία πείνας των ΜΑΤ

Διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση του ωραρίου εργασίας και τη μείωση του επιδόματος ειδικών συνθηκών

Σε «αποχή από τη λήψη τροφής» αποφάσισαν να προχωρήσουν οι 22 διμοιρίες των ΜΑΤ που θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης. Η απόφαση πάρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΥΑ), το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η νέα αυτή μορφή αγώνα κρίθηκε πλέον ως η μόνη δυναμική εναλλακτική και συνταγματικά επιτρεπτή λύση ανάδειξης των προβλημάτων που σωρεύτηκαν στο αστυνομικό προσωπικό».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως «είναι σε όλους γνωστό ότι καταπατάται συστηματικά και κατά τρόπο απαράδεκτο το ωράριο εργασίας» στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., σημειώνοντας ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα η καταστρατήγηση αυτή έλαβε «μεσαιωνικές διαστάσεις λόγω του προκύψαντος προβλήματος της τρομοκρατίας». Ακόμη καταγγέλλεται ότι πολλοί διοικούντες έχουν «αναγάγει σε επιστήμη» την επιβολή αλλεπάλληλων προστίμων για ασήμαντες αιτίες και αφορμές. Το ΔΣ της ΕΑΥΑ καταγγέλλει ότι «με τρόπο απαράδεκτο και με πρωτοφανή μεθόδευση - εμπαιγμό» το επίδομα ειδικών συνθηκών που είχε αποφασιστεί να ανέλθει σε 117 ευρώ τροποποιήθηκε με κοινή υπουργική απόφαση στο ποσό των 59 ευρώ.

Τέλος στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι η ΕΑΥΑ «θα ασκήσει όλες τις επιτρεπόμενες συνταγματικά μορφές πίεσης και ανάδειξης των τραγικών προβλημάτων και ελλείψεων του αστυνομικού προσωπικού στις υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ