Κυριακή 1 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Στην απέναντι από την αντιλαϊκή πολιτική όχθη

«Η Αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη συσπείρωση και πάλη πλατιών στρωμάτων για τη διεκδίκηση φιλολαϊκών λύσεων στα προβλήματα, μόνο όταν συνδέεται και συμπορεύεται με το λαϊκό κίνημα στο δρόμο της σύγκρουσης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής». Το ξεκάθαρο αυτό πολιτικό μήνυμα, έστελνε στο λαό της Αθήνας και του Πειραιά, η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία μέσα από τη Διακήρυξή της.

Οι δυνάμεις που συγκροτούν τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, δε μοιράζουν ανέξοδες υποσχέσεις, ούτε κάνουν καταγραφή των λαϊκών προβλημάτων. Από την πρώτη στιγμή, κάλεσαν το λαό του Λεκανοπεδίου, σε αγωνιστική δράση. Αυτές τις μέρες, παραμονή του πανεργατικού συλλαλητηρίου που οργανώνουν τα συνδικάτα στην Πλ. Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), ενάντια στην ακρίβεια, δε θα μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά, από το να ενεργοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις, προκειμένου και το λαό να ενημερώσουν αλλά και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Με ανακοινώσεις, περιοδείες, αλλά και δηλώσεις τους, στελέχη της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του λαού του Λεκανοπεδίου στη συγκέντρωση, ενώ συνέχισαν χτες το πρωί την ίδια δραστηριότητα με κλιμάκιά της που περιόδευαν σε λαϊκές αγορές συνοικιών της Αθήνας.

Οι δυνάμεις που συγκροτούν και στηρίζουν τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», όπως είναι το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, Οικολογικές Ομάδες, άλλες ξεχωριστές προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου, συναντήθηκαν και αγωνίστηκαν με τις ζωντανές λαϊκές δυνάμεις που συγκρούστηκαν με την αντιλαϊκή πολιτική, με συνέπεια χωρίς ταλαντεύσεις και καιροσκοπισμούς. Οι υποψήφιοι της «ΝΑΣ» εναντιώθηκαν στα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά κυβερνητικά μέτρα, βρέθηκαν δίπλα στις καθημερινές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε στον πολιτικό στίβο των Νομαρχιακών εκλογών είχε ξεκάθαρη πολιτική θέση. Δεν υποσχόμαστε και δεν είμαστε με όλους. Είμαστε με τους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τις γυναίκες, τους μικρομεσαίους, τους μετανάστες, όλους αυτούς δηλαδή που πλήττονται από τη νεοφιλελεύθερη επέλαση.

Αξίζει, επίσης να σημειώσουμε, ότι τα στελέχη της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας, έχουν επανειλημμένα τονίσει, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση και ουσιαστική στήριξη της ΝΔ αλλά και άλλων δυνάμεων όπως ο ΣΥΝ, χρησιμοποίησε και χρησιμοποιεί τη ΝΑ σαν μέσο υλοποίησης αυτής της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής.

Μπροστά, σ' αυτή την κατάσταση, οι εργαζόμενοι έχουν χρέος να υπερασπίσουν το εισόδημά τους και τα δικαιώματά τους, απορρίπτοντας με τον αγώνα και με την ψήφο τους την αντιλαϊκή πολιτική απ' όποιο κόμμα και αν προέρχεται. Στις 13 του Οκτώβρη, οφείλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά, ψηφίζοντας για τα συμφέροντά τους Νομάρχες και Δημάρχους αγωνιστές που θα βρεθούν από την επόμενη των εκλογών στο πλάι του λαού, στον αγώνα ενάντια στην πολιτική του κατεστημένου. Να αναδείξουν μια αυτοδιοίκηση που θα απειθαρχεί στις κυβερνητικές εντολές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ