Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Σεβασμός όχι φόβος

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ

Sportidea

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Οτο Ρεχάγκελ
«Ολα εξαρτώνται από εμάς». Η ατάκα αυτή του Ρεχάγκελ αντικατοπτρίζει πλήρως τη φιλοσοφία με την οποία αντιμετωπίζει την πρώτη επίσημη αναμέτρηση της εθνικής μας, για τα προκριματικά του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2004, με την Ισπανία. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως παραγνωρίζει τη δυναμικότητα των Ιβήρων, κάθε άλλο. Απλά ο Γερμανός εκλέκτορας αλλά και (όπως δηλώνουν) οι παίχτες του, σέβονται αλλά δε φοβούνται την αντίπαλο, πιστεύοντας στις δυνατότητες των στελεχών του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Ενόψει του σαββατιάτικου αγώνα οι «γαλανόλευκοι» συγκεντρώθηκαν χθες και ο Ρεχάγκελ, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Η Ισπανία είναι πολύ καλή ομάδα, είναι το φαβορί του ομίλου αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τις δικές μας ικανότητες. Στο πρώτο παιχνίδι δεν κρίνεται η πρόκριση, θέλουμε όμως να κάνουμε ένα μεγάλο ξεκίνημα. Κάλεσα νωρίς τους παίκτες γιατί ήθελα να είμαστε μαζί μια βδομάδα. Θα ξεκουραστούν για δυο μέρες και μετά θα συγκεντρωθούν στο ματς με την Ισπανία, που είναι πολύ σημαντικό για μας.

Πρέπει να πάψουμε να κοιτάμε τι θα κάνει ο αντίπαλός μας και να κοιτάμε το τι θα κάνουμε εμείς. Το θετικό είναι ότι παλεύουμε και δείχνουμε πάθος σε όλα τα παιχνίδια, το αρνητικό είναι ότι δεν παίζουμε πιο λογικά. Πρέπει να δώσουμε το 100% μας. Αυτό που θα ζητήσω από τους παίκτες μου είναι να μάχονται. Αν το κάνεις αυτό, κερδίζεις με το μέρος σου τους φιλάθλους. Το άγχος είναι θετικό να υπάρχει γιατί μπαίνεις στο γήπεδο για να εκραγείς. Ο αγώνας θα τραβήξει το ενδιαφέρον όλων και είναι θετικό ότι οι παίκτες θα έχουν πίεση. Εμείς πάντως θα παίζουμε με οδηγό το πρώτο ημίχρονο με τη Ρουμανία».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, αφού «έπλεξε» το εγκώμιο του Ρεχάγκελ, δήλωσε σε ραδιοσταθμό: «Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα ώστε να γίνουν απλούστερα τα πράγματα στη συνέχεια». Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας εξέφρασε την ελπίδα «οι φίλαθλοι να είναι ο 12ος παίκτης μας», η οποία αναμένεται να γίνει πραγματικότητα. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ, τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Ενδεχόμενες επιστροφές θα διατεθούν το Σάββατο πρωί (10.00-14.00) από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης». Από την πρώτη συγκέντρωση απουσίαζε ο Νταμπίζας που χθες το βράδυ έπαιζε με τη Νιούκαστλ κόντρα στη Λίβερπουλ. Σήμερα αναμένεται να έρθει και να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή.

  • Λόγω βροχής το ξεμούδιασμα της εθνικής ανδρών δεν έγινε σε γήπεδο αλλά στο ξενοδοχείο. Στον Αγ. Κοσμά υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να καταστραφεί ο χώρος, ενώ στο γήπεδο της Μαρκό ήταν «πιθανοσίγουρος» ο αποκλεισμός! Το πούλμαν της εθνικής κατάφερε να φτάσει μέχρι τη σχολή Ευελπίδων (Βάρη), όπου συνάντησε... λιμνοθάλασσα. Επίσης τηλεφωνικά οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν πως ο προπονητής της Μαρκό είχε σοβαρό πρόβλημα αποχώρησης από το γήπεδο...
  • Τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Ισπανίας αναμένονται στη χώρα μας την Τετάρτη το βράδυ. Η αποστολή των ανδρών θα έχει 2 αλλαγές στη σύνθεση που είχε ανακοινώσει ο νέος εκλέκτορας, Ινάκι Σάεθ. Αντί των τραυματιών Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Ουρθάιθ (Μπιλμπάο), κλήθηκαν οι αμυντικοί Σαλγκάδο (Ρεάλ) και Βαρέλα (Μπέτις).
ΕΛΠΙΔΕΣ

Χθες συγκεντρώθηκε επίσης και η αποστολή της εθνικής Ελπίδων. Με χαρά ο Στέλιος Μανωλάς και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι υγιείς και κυρίως γεμάτοι πάθος και θέληση για διάκριση. Η πρεμιέρα της νέας εθνικής ελπίδων αποτελεί, αναμφίβολα, «βουτιά στα δύσκολα» αφού το... «καλημέρα» τη φέρνει αντιμέτωπη με την Ισπανία. «Μια ομάδα με παρελθόν και παρόν. Οι Ιβηρες έχουν παράδοση στα τμήματα υποδομής» όπως ανέφερε και ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

Ο Στέλιος Μανωλάς αντιμετωπίζει, όπως και ως παίκτης, με σεβασμό αλλά χωρίς φόβο την αντίπαλο. «Πρόκειται για πολύ καλή ομάδα. Διαθέτει παίχτες με ικανότητες αλλά και εμπειρίες. Ακόμα και ομάδες όπως η Ρεάλ χρησιμοποιούν τα νέα παιδιά. Αυτό τα βοηθάει όχι μόνο να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους αλλά ν' αποκτήσουν την προσωπικότητα που χρειάζεται» μας είπε. Σ' αντίθεση με τους δικούς μας διεθνείς, θα προσθέσουμε εμείς. Παρ' όλα αυτά «έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Διαθέτουν ικανότητες και θέληση. Κυρίως είναι καλοί χαρακτήρες. Πρόκειται για δύσκολο παιχνίδι αλλά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να κάνουμε μια καλή αρχή. Εχω ξαναπεί ότι τα παιδιά πρέπει να δείξουν υπομονή και επιμονή. Χρειαζόμαστε δουλιά και τύχη. Επίσης τη στήριξη και ανοχή όλων».


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ