Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΜΗΣ ΓΚΙΩΝΗΣ
Να ανοίξουμε δρόμους για το σοσιαλιστικό μέλλον

Στην κατάμεστη πλατεία της Αρτας μίλησε το Σάββατο ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Κράτησε την παράδοση η ΚΝΕ στην Αρτα και παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε ο καιρός, διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά ένα μεγάλο διήμερο κορύφωσης για το 28ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο στην πλατεία Σκουφά. Εκεί μίλησε το Σάββατο ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με μεγάλη συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Την Παρασκευή είχε προηγηθεί μεγάλη συναυλία με τους Γ.Αγάθωνα και Μπ. Γκολέ που εξελίχτηκε σε λαϊκό γλέντι, ενώ οι νεολαίοι της ΚΝΕ είχαν φροντίσει να ντύσουν το χώρο με τη δημιουργικότητά τους και την πρόταση για αγωνιστική στάση ζωής μέσα από ενδιαφέροντα εκθέματα, συζητήσεις και ανάδειξη της ερασιτεχνικής δημιουργίας.

Αναφερόμενος στο ίδιο το Φεστιβάλ άνοιξε την ομιλία του ο Γραμματέας της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι «είναι ο μόνος πολιτικός νεανικός θεσμός που όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά δημιουργεί χρόνο με το χρόνο δυνατούς δεσμούς με χιλιάδες νέους και νέες, γίνεται τόπος συνάντησης, σίγουρο ραντεβού για όλες τις ηλικίες. Είναι όμως και σίγουρο πολιτικό βαρόμετρο για την άνοδο της επιρροής και του κύρους του ΚΚΕ στην κοινωνία και στη νεολαία, για την ενίσχυση των δεσμών της ΚΝΕ με σημαντικά τμήματα νέων».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θέματα της τρομοκρατίας, της παιδείας, της ανεργίας, στο τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων, την ακρίβεια και την ένταση των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων κι απευθυνόμενος στους νέους επισήμανε: «Την κατάσταση τη βλέπετε, τη βιώνετε καθημερινά. Εμείς δε μένουμε, ούτε μείναμε ποτέ στην περιγραφή, στην καταγγελία αυτής της κατάστασης. Θέλουμε να αποκαλύψουμε τους υπεύθυνους, να ανοίξουμε δρόμους στην αντίσταση να μπορεί να δυναμώνει καθημερινά». Πρόσθεσε δε ότι όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν πως αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος, «τα δικά μας περιθώρια της καρδιάς και του μυαλού είναι πιο μεγάλα, πιο ανοιχτά στη ζωή, δε χωρούν το άδικο».

Πλημμύρισε νιάτα και ζωή η πλατεία Σκουφά στην Αρτα
Πλημμύρισε νιάτα και ζωή η πλατεία Σκουφά στην Αρτα
«Εμείς - υπογράμμισε επίσης - δε μιλάμε στο όνομα της νεολαίας, δεν είμαστε εργολάβοι λύσης των προβλημάτων. Προβάλλουμε εναλλακτική, ρεαλιστική διέξοδο, προπαγανδίζουμε ώριμα αιτήματα με μια βασική προϋπόθεση: Τη δράση της ίδιας της νεολαίας, τον αγώνα της, τη συμμετοχή της για να κερδίσει όσα της ανήκουν» κι αφού παρουσίασε τα μέτωπα στα οποία καλεί η ΚΝΕ τη νέα γενιά σε συσπείρωση και πάλη, είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να δυναμώσουμε την ελπίδα, τη συμμετοχή των νέων στα κοινά, να ταυτίσουμε και να αναδείξουμε τη συλλογικότητα σαν μέσο έκφρασης και αντίληψης πλατιά στη νεολαία».

«Σήμερα - τόνισε ο Γραμματέας της ΚΝΕ - η θέληση του νέου για ένα παρόν δημιουργικό, για ένα καλύτερο "αύριο" έρχεται σε σύγκρουση μ' αυτά που του προσφέρουν τα κόμματα του δικομματισμού και των υποστηριχτών του» και κάλεσε να φτάσει η νεανική αγανάκτηση στον ένοχο, να γίνει η αγανάκτηση τιμωρία της κυβερνητικής πολιτικής στις επερχόμενες εκλογές, να σταλεί μήνυμα ανυπακοής και απειθαρχίας στις εντολές και στους εντολοδόχους των Βρυξελλών. Μίλησε, βέβαια, αναλυτικά για τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές και τα κριτήρια ψήφου που χρειάζεται να διαμορφώσει η νέα γενιά.

«Εμείς, κατέληξε κλείνοντας ο Θ. Γκιώνης, επιμένουμε να υψώνουμε τις γροθιές μας, να δυναμώνουμε τη φωνή μας, να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, να εναντιωνόμαστε στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Παραμένουμε ασυμβίβαστοι στο μετερίζι της ταξικής πάλης, στο αδιάκοπο σπρώξιμο του τροχού της ιστορίας προς τα μπρος. Είμαστε ευαίσθητοι στον ανθρώπινο μόχθο, μας συγκινεί η κοινωνική αδικία, μας ενοχλεί η απανθρωπιά, αγωνιζόμαστε για ένα ελεύθερο μέλλον. Παλεύουμε για το σοσιαλισμό.

Αυτή η προοπτική δεν είναι ένα μακρινό ιδεώδες, ένα άπιαστο όνειρο. Είναι η απάντηση στο σύστημα που εχθρεύεται τη νεολαία, που την καταδικάζει στο περιθώριο. Δεν παραιτούμαστε από την προβολή της προπαγάνδισης της ιδεολογίας μας, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα συνεπάρει τη νέα γενιά όταν τη γνωρίσει μέσα στην καθημερινότητά της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά ανοχή, καμιά υποχώρηση, καμιά θυσία! (2006-09-17 00:00:00.0)
Πλατιά, ουσιαστική επικοινωνία της ΚΝΕ με τη νεολαία (2005-09-14 00:00:00.0)
Η νεολαία κόντρα στη μοιρολατρία (2004-05-26 00:00:00.0)
Να αντιστρέψουμε το κλίμα της μοιρολατρίας (2003-12-18 00:00:00.0)
Ανοίγουμε συζήτηση με τους νέους για το σήμερα (2003-11-06 00:00:00.0)
Αποφασιστική η συμμετοχή της νεολαίας (1996-09-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ