Τρίτη 3 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΥΗΔΙΑ
«Επετειακό» περιστατικό;

ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ.-

«Είναι ένα πολύ πολύ σοβαρό έγκλημα και πολύ ασυνήθιστο στη Σουηδία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ουλφ Παλμ προς τους δημοσιογράφους χωρίς να επεκταθεί, δίνοντας το στίγμα για το περιστατικό σύλληψης του Κέριμ Σάντοκ Τσάτι, 29 ετών, που συνελήφθη την Πέμπτη στο αεροδρόμιο της πόλης Βαστέρας, 100 χλμ. βορειοδυτικά της Στοκχόλμης, την ώρα που επιβιβαζόταν σε αεροπλάνο για το Λονδίνο έχοντας στις αποσκευές του ένα όπλο.

Σύμφωνα με τις σουηδικές αρχές, ο Τσάτι σχεδίαζε αεροπειρατεία με την πρόθεση να ρίξει το αεροπλάνο σε κάποια αμερικανική πρεσβεία στην Ευρώπη, ενέργεια «καρμπόν» με αυτή της 11ης Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, στο αίτημά τους προς το δικαστήριο, αναφέρουν πως ο Τσάτι κατηγορείται για «σοβαρό έγκλημα», καθώς και για σχεδιασμό αεροπειρατείας, δολιοφθοράς σε αεροπλάνο και αδικήματα που σχετίζονται με την παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλων.

Ο ίδιος ο Τσάτι παραδέχτηκε ότι είχε στις αποσκευές του όπλο, αλλά αρνήθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες και δήλωσε ότι πήγαινε στο Μπίρμιγχαμ της Αγγλίας προκειμένου να συμμετάσχει σε Συνέδριο Μουσουλμάνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ