Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΝΙΚΑΙΑ
Παιδί της Αντίστασης η «Δημοκρατική Ενότητα»

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την Εθνική Αντίσταση διοργάνωσε, προχτές, Δευτέρα, η «Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας», στην ιστορική Μάντρα Κοκκινιάς, κοντά στο σημείο όπου οι χιτλερικοί δολοφόνησαν πατριώτες-αγωνιστές, στις 17 του Αυγούστου 1944.

«Σήμερα που οι επικυρίαρχοι θέλουν να επιβάλουν ότι θα είναι τα αιώνια αφεντικά του πλανήτη, ότι θα διαφεντεύουν τη ζωή των λαών και τον πλούτο των χωρών τους, η αναδρομή στον τιτάνιο αγώνα του λαού μας για να τερματιστεί η φασιστική και ναζιστική κατοχή είναι και επίκαιρη και αναγκαία, είναι ολοζώντανο φως που καίει για να σπάσει τη μαυρίλα του φόβου και της τρομοκρατίας», τόνισε ο Στέλιος Μπενετάτος, υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας. «Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μας να αποδώσουμε τιμή στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όχι μόνο με αυτή τη σεμνή εκδήλωση, ούτε μόνο με τη συμμετοχή μας στις επετείους της Μάχης και του Μπλόκου της Κοκκινιάς. Κυρίως με τη συμμετοχή μας στους νέους αγώνες για να μην περάσει η βάρβαρη, βουτηγμένη στο αίμα των λαών "νέα παγκόσμια τάξη"». Και ο υποψήφιος δήμαρχος κατέληξε: «Η "Δημοκρατική Ενότητα" είναι παιδί της Εθνικής Αντίστασης, που στο μαύρο σκοτάδι της Κατοχής παίρνει το χωνί του ΕΑΜ και φωνάζει: ΟΧΙ στην υποταγή και στο συμβιβασμό! Αντισταθείτε!».

Στη συνέχεια ακολούθησε απονομή αναμνηστικής πλακέτας της «Δημοκρατικής Ενότητας» στο Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ από την πρώην δήμαρχο της πόλης Βέρα Νικολαΐδου, ενώ ο Στ. Μπενετάτος απέδωσε πλακέτα στο σωματείο θυμάτων κατοχής «Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ». Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απαγγελία του ποιήματος του Γ. Ρίτσου «Κοκκινιά» και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τους Πάνο Τζαβέλλα και Νατάσα Παπαδοπούλου.

Στη σεμνή εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες αντιστασιακοί και νεότεροι Νικαιώτες, πρώην και νυν δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των μικρασιατικών σωματείων της πόλης και των σωματείων συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ καθώς και εργαζόμενοι του Δήμου Νίκαιας. Επίσης φορείς και προσωπικότητες της πόλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ