Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
82η επέτειος της ίδρυσης του ΚΚ Τουρκίας

Στις 10 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 82 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας. Με αφορμή αυτήν την επέτειο, το ΚΚ Τουρκίας διοργανώνει συνάντηση με μια σειρά αντιπροσώπους από εργατικές οργανώσεις, διανοούμενους και δημοσιογράφους. Η ανακοίνωση του ΚΚ Τουρκίας έχει ως εξής:

«Στις 10 Σεπτέμβρη συμπληρώνονται 82 χρόνια από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Τουρκίας. Ιδρύθηκε το 1920 από τον Μουσταφά Σούφι και τους συντρόφους του και για πολλά χρόνια ήταν αναγκασμένο να λειτουργεί στην παρανομία. Τη δεκαετία του 1980, το κομμουνιστικό κίνημα της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚ Τουρκίας, δέχτηκε ένα σοβαρό χτύπημα από τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις τύπου Γκορμπατσόφ και τα κόμματα, κυριολεκτικά, σταμάτησαν τη λειτουργία τους.

Το 2001, το Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Εξουσία (SIP), αλλάζοντας το όνομά του σε ΚΚ Τουρκίας - παρά την απαγόρευση από το νόμο - άνοιξε μια νέα περίοδο στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος της Τουρκίας. Πολλοί κομμουνιστές που ήταν μέλη του ΚΚ Τουρκίας και του Εργατικού Κόμματος Τουρκίας πριν το 1984 προσχώρησαν στο ΚΚ Τουρκίας, βοηθώντας έτσι στην ενότητα των κομμουνιστών με αρχές και με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα.

Φέτος, στις 10 Σεπτέμβρη, το ΚΚ Τουρκίας οργανώνει μια συνάντηση για να γιορτάσει την 82η επέτειο. Η ηγεσία του κόμματος και κάποια άλλα μέλη θα εξηγήσουν την προγραμματική βάση του κόμματος σε ένα κοινό που θα αποτελείται από εκπροσώπους εργατικών οργανώσεων, διανοούμενους, δημοσιογράφους, ξεπερνώντας τον αριθμό των δύο χιλιάδων.

Τα θέματα κάποιων από τις 23 ομιλίες είναι: Η Πολιτική Ατζέντα του ΚΚ Τουρκίας, η Ιστορική Νομιμότητα του ΚΚ Τουρκίας, το Οικονομικό Πρόγραμμα του ΚΚ Τουρκίας, το ΚΚ Τουρκίας και η Ευρωπαϊκή Ενωση, το ΚΚ Τουρκίας και τα Αγροτικά Προβλήματα, το ΚΚ Τουρκίας και η Πραγματική Σοσιαλιστική Πείρα, το ΚΚ Τουρκίας και το ΝΑΤΟ, το ΚΚ Τουρκίας και ο Διεθνισμός.

Συντροφικά,

Η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ