Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
NOTIA ΚΟΡΕΑ
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών

Associated Press

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν χτες ότι οι νεκροί έφθασαν τους 113, ενώ οι αγνοούμενοι είναι 71, από τον τυφώνα «Ρούσα», που προκάλεσε τις χειρότερες καταστροφές στη χώρα εδώ και 40 χρόνια το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το Εθνικό Κέντρο Πρόληψης Καταστροφών αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ότι εκτιμά πλέον τις υλικές ζημιές από τον τυφώνα στα 880 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ενώ το ποσό αυτό αναμένεται να μεγαλώσει μέσα στις επόμενες ημέρες καθώς θα συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στις πληγείσες περιοχές.

Ανδρες του στρατού της χώρας συμμετέχουν στις προσπάθειες ανεύρεσης επιζώντων στις περιοχές που έχουν πληγεί από κατολισθήσεις και πλημμύρες, καθώς χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ η ηλεκτροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί σε πολλές περιοχές.

Παράλληλα ο τυφώνας έπληξε και περιοχές της Βόρειας Κορέας. Οπως ανακοίνωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA, ο τυφώνας προκάλεσε το θάνατο «αρκετών» ανθρώπων, ενώ ακόμη κατάστρεψε έργα υποδομής.

Την ίδια στιγμή τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 12 ακόμη αγνοούνται στην Ταϊλάνδη μετά την καταστροφή των σπιτιών τους, στις όχθες ενός ρέματος που πλημμύρισε λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων που πλήττουν τη χώρα. Σύμφωνα με τις αρχές, ο συνολικός απολογισμός από τις βροχές των τελευταίων εβδομάδων (οι οποίες συνδέονται με την εποχή των μουσώνων)ανέρχεται πλέον σε 18.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ