Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Εκθέσεις «ιδεών» και εκ-θεμάτων

Μεθαύριο, λοιπόν, (7/9/02) «παιανιζούσης της μουσικής», όπως έγραφε παλιός συνάδελφος, και σε «διατεταγμένη» παράταξη, όπως και τα ετερόκλιτα εκθέματα της Εκθεσης Θεσσαλονίκης, θ' ακουστούν τα «ετερόκλιτα», και διαρρεύσαντα ήδη, των πρωθυπουργικών επαγγελιών. Που συνοψίζονται στο αενάως επαναλαμβανόμενο: «Ζήσε μαύρε μου να φας τριφύλλι»...

Εκτός, όμως, από την επίσημη (παρά)-ταξη, λειτουργεί ένας λαός με δυναμική παρουσία, στην παραγωγή, το εμπόριο, τις τέχνες και τις επιστήμες, και διεκδικεί, συνεπώς, τα δικαιώματά του.

Ενας λαός, ανυπότακτος, που δεν υπνωτίζεται με επικοινωνιακές υποβολές και τη δημιουργία εξαρτημένων αντανακλαστικών αδράνειας, καθήλωσης, υποταγής και εγκαρτέρησης.

Ενας λαός αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτό που του ανήκει και όχι τις πλανεύτρες «ποσοστώσεις» ελεημοσύνης. Οι διαπιστωμένες σοβαρές ανατιμήσεις, που συνοδεύουν τη νομισματική σύγκλιση, οι στρογγυλοποιήσεις και η ευθυγράμμιση προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, δηλαδή προς το κατεστημένο του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, «ευθυγραμμίζονται» προς την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική, που όπως «υπόσχεται» και η αξιωματική αντιπολίτευση θα την... ολοκληρώσει, θα την κάνει δηλαδή, ακόμη πιο «σφιχτή».

Οσα θα ακουστούν στη Θεσσαλονίκη, ως ανεκτέλεστες υποχρεώσεις, σημαίνουν το δεύτερο κύμα της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής, όπως αφήνεται να υπονοηθεί -ως προετοιμασία διαρροών- για το νέο προϋπολογισμό, αλλά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου του Κεντρικού Πιστωτικού Ιδρύματος.

«Παιανιζούσης, λοιπόν, της μουσικής» θα ακολουθήσουν οι πομφόλυγες, τα λόγια του αέρα και τα εξυπνακίστικα των βελτιωτικών επικοινωνιακών δηλώσεων που θίγουν, εκτός των άλλων, τη νοημοσύνη του λαού μας.

Αυτός ο λαός αποτελεί εγγύηση και ανάχωμα κατά της υποταγής στα σχέδια «δικών μας» και ξένων που παρεμβαίνουν βάναυσα, αμετανόητοι για το ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ αμαρτωλό παρελθόν τους.


Του
Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ