Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Πρόβλημα οι διπλοεγγεγραμμένοι στην Αθήνα

Σύσκεψη των υποψήφιων δημάρχων χτες στο υπουργείο Εσωτερικών

Από τη χτεσινή σύσκεψη των υποψήφιων δημάρχων Αθήνας
Από τη χτεσινή σύσκεψη των υποψήφιων δημάρχων Αθήνας
Το πρόβλημα των περίπου 9.500 διπλοεγγεγραμμένων στο Δήμο Αθήνας και των περίπου 200.000 που καλούνται - με βάση τους νέους εκλογικούς καταλόγους - να ψηφίσουν στις επικείμενες εκλογές σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα απ' αυτό που ψήφιζαν μέχρι τώρα, απασχόλησε τη σύσκεψη που είχαν χθες οι υποψήφιοι δήμαρχοι της πόλης Σπ. Χαλβατζής, Ντ. Μπακογιάννη, Χρ. Παπουτσής, Φ. Κουβέλης και Γ. Δημαράς, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδη.

Αποφασίστηκε, ακόμα και την ημέρα των εκλογών, να υπάρχουν ομάδες στελεχών, τα οποία θα ενημερώνουν τους ψηφοφόρους που προσέρχονται σε λάθος εκλογικό τμήμα για το πού ψηφίζουν. Παράλληλα, το διάστημα μέχρι τις εκλογές, θα ενταθεί η καμπάνια ευαισθητοποίησης των πολιτών, ώστε να μάθουν πού ψηφίζουν, προτροπή που θα απευθύνουν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι στους πολίτες, στη διάρκεια των περιοδειών και συγκεντρώσεών τους.

Υπενθυμίζουμε ότι όσοι δεν έχουν γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους μπορούν να το κάνουν μέχρι τις 26 Σεπτέμβρη. Οι διπλοεγγεγραμμένοι θα εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και των δύο δήμων, με την ένδειξη «Δ», ώστε να αντιμετωπιστεί όσο γίνεται το ενδεχόμενο διπλοψηφίας.

Ολοι οι υποψήφιοι - με δηλώσεις τους μετά το πέρας της συνάντησης - απηύθυναν έκκληση στους Αθηναίους να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν. Σε σχέση με αυτούς που θα ψηφίσουν φέτος σε διαφορετική περιοχή της πρωτεύουσας, ο Κ. Σκανδαλίδης το απέδωσε στα ελλιπή (και συγκεκριμένα τα πιο ελλιπή) στοιχεία των Δημοτολογίων του Δήμου Αθηναίων.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι μετά από σχετική επισήμανση του υποψηφίου της «Συμπαράταξης», Σπ. Χαλβατζή, πως η δισκέτα με τους νέους εκλογικούς καταλόγους πουλιέται στις παρατάξεις έναντι 5 δραχμών το όνομα, ο Κ. Σκανδαλίδης είπε πως θα στείλει εγκύκλιο στους δήμους, ώστε αυτή να μοιράζεται δωρεάν στους υποψήφιους συνδυασμούς.

Ο Σπ. Χαλβατζής

Την αναγκαιότητα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει με τους διπλοεγγεγραμμένους και τους ψηφοφόρους της Αθήνας που άλλαξαν εκλογικό τμήμα, επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής. Ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά ότι στις 37 μέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές υπάρχουν αντικειμενικά οι προϋποθέσεις, ώστε το υπουργείο Εσωτερικών να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση και όχι εξάλειψη του προβλήματος. «Το πρόβλημα δεν μπορεί να εξαλειφθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Σπ. Χαλβατζής ζήτησε, επίσης, από το υπουργείο Εσωτερικών να εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε ακόμα και την ημέρα των εκλογών να μπορούν οι ψηφοφόροι που δεν το έχουν ακόμη κάνει, να ενημερωθούν για το πού ψηφίζουν. «Αλλιώς θα δημιουργηθεί αλαλούμ», συμπλήρωσε ο υποψήφιος της «Συμπαράταξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ