Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
Επίσχεση εργασίας

Επίσχεση εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 11 π.μ. ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ) διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών που φτάνουν για τον κάθε εργαζόμενο τα 750 ευρώ (250.000 δρχ.) και προκύπτουν από τη μη καταβολή του νοσοκομειακού επιδόματος που δικαιούνται.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΙΑΑ τονίζει ότι η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) των υγειονομικών - υπογράφηκε το Σεπτέμβρη του 2001 με καθυστέρηση πολλών μηνών και προέβλεπε μηδαμινές αυξήσεις, μόνο στο νοσοκομειακό επίδομα, σε δύο δόσεις το 2002, και την επέκτασή του σε ορισμένα Ιδρύματα Πρόνοιας - κυρώθηκε από την κυβέρνηση με καθυστέρηση σχεδόν ενός χρόνου και ακόμα οι εργαζόμενοι στα Ιδρύματα Πρόνοιας δεν έχουν πάρει ούτε την αύξηση, αλλά ούτε και τα αναδρομικά που τους οφείλονται.

«Η μη καταβολή του νοσοκομειακού επιδόματος είναι αποτέλεσμα των μειωμένων επιχορηγήσεων και των περικοπών που εφαρμόστηκαν φέτος σε όλα τα Ιδρύματα Πρόνοιας», επισημαίνει ο Σύλλογος και καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΙΑΑ να καταβάλουν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ