Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Μέχρι τα τέλη του χρόνου η άδεια παραμονής

Ως «ένα από τα πλέον προοδευτικά στο χώρο της Ευρώπης» χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, το νομικό πλαίσιο εισόδου και παραμονής των αλλοδαπών στη χώρα μας, όταν είναι γνωστή η κοινή αφετηρία αντιμετώπισης των οικονομικών μεταναστών από την ΕΕ, δηλαδή το κλείσιμο των συνόρων σε όσους δεν εξυπηρετούν την εθνική οικονομία.

Σε χτεσινή ημερίδα, σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου, παρουσία εκπροσώπων μεταναστευτικών οργανώσεων, ο Κ. Σκανδαλίδης παρουσίασε ορισμένες προσθήκες στο νόμο για τη μεταναστευτική πολιτική, οι οποίες σε τίποτα δεν αλλάζουν την ουσία του, ενώ δε λαμβάνουν υπόψη τα κατά καιρούς διατυπωμένα αιτήματα των μεταναστευτικών οργανώσεων, με κύριο την απλούστευση της ίδιας της διαδικασίας νομιμοποίησης, ώστε όσοι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις να μπορούν να νομιμοποιηθούν. Κάτι που ο νόμος δεν εγγυάται.

Ο Κ. Σκανδαλίδης επανέλαβε πως η ισχύς των αδειών παραμονής των μεταναστών παρατείνεται μέχρι το τέλος του χρόνου, οπότε και θα πρέπει να έχουν βρει δουλιά για να πάρουν άδεια εργασίας και ετήσιας παραμονής. Μέχρι το τέλος του έτους παρατείνονται και οι άδειες διαμονής που έχουν δοθεί για ανθρωπιστικούς λόγους. Είπε πως εφόσον το κρίνει ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας μπορεί να συστήσει σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση Αλλοδαπών μέχρι και δύο τριμελείς Επιτροπές Μετανάστευσης. Διαγράφτηκαν, τέλος, από τον κατάλογο των ανεπιθυμήτων οι περιπτώσεις διοικητικής απέλασης που έγιναν πριν την έκδοση της άδειας παραμονής. Οσοι αλλοδαποί μένουν στην Ελλάδα, θα εφοδιαστούν με νέες άδειες διαμονής ενιαίου τύπου, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ, οι οποίες θα επικολλώνται στο διαβατήριο ή άλλο νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι στην Αττική λειτουργούν αυτή τη στιγμή τέσσερα Κέντρα Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών, στις οδούς: Χαριλάου Τρικούπη, Λιοσίων, Αχιλλέως, Βούλγαρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ