Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και «επιθεωρητές περιβάλλοντος»...

Ενα νέο ελεγκτικό σώμα ιδρύεται για το περιβάλλον. Η καινούρια υπηρεσία θα φέρει την ονομασία Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ), με την οποία η κυβέρνηση θέλει να δείξει φιλοπεριβαλλοντική πολιτική.

Συγκεκριμένα, στο Ε` Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ίδρυση του νέου φορέα. Στις αρμοδιότητες αυτού του φορέα, είναι ο έλεγχος για την τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, περιβαλλοντικοί όροι, η τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπονται για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων, έλεγχοι στις περιπτώσεις καταπατήσεων δημόσιων δασικών εκτάσεων, ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών σε προστατευόμενες περιοχές, επεμβάσεις στα ρέματα, στους αιγιαλούς και τις παραλίες, στις εξορυκτικές δραστηριότητες, στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, υδατοκαλλιέργειες κλπ.

Στην υπηρεσία αυτή θα προΐσταται γενικός επιθεωρητής με πενταετή θητεία και θα επανδρωθεί με 75 υπαλλήλους, που θα φέρουν τις εξής ειδικότητες: Πολιτικών μηχανικών, αρχιτεκτόνων, δασοπόνων, βιολόγων, γεωπόνων, περιβαλλοντολόγων, χημικών, μηχανικών, μηχανολόγων, φυσικών μετεωρολόγων και ηλεκτρολόγων. Οι 35 από αυτές τις θέσεις θα καλυφτούν με νέες προσλήψεις, ενώ οι υπόλοιπες με αποσπάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ