Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΟΛΥΜΠΙΚ ΚΕΤΕΡΙΝΓΚ»
Αισιόδοξη για το ξεπούλημα η κυβέρνηση

Την αισιοδοξία τους ότι οι διαπραγματεύσεις με την κοινοπραξία «Everest - LSG Sky Chefs» (θυγατρική της γερμανικής εταιρίας «Λουφτχάνσα») για το ξεπούλημα της «Ολύμπικ Κέτερινγκ» (ΟΚ), κερδοφόρας θυγατρικής εταιρίας της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ), θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή συμφώνου εξαγοράς, εκφράζουν οι αρμόδιοι του υπουργείου Μεταφορών-Επικοινωνιών.

Οι πληροφορίες που διοχετεύουν οι ίδιοι είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές βελτίωσαν την προσφορά τους και ότι ίσως σήμερα ή αύριο υπογραφεί η σύμβαση εξαγοράς, η οποία θα τεθεί προς έγκριση στο ΔΣ της ΟΑ και στη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ομίλου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το ξεπούλημα και του υπόλοιπου 67% των μετοχών της ΟΚ (το υπόλοιπο ποσοστό έχει ήδη εκχωρηθεί στους ιδιώτες μέσω του ΧΑΑ), σειρά έχει η «Γαλιλαίος Ελλάς», επίσης κερδοφόρα θυγατρική της ΟΑ, με αντικείμενο την ηλεκτρονική κράτηση θέσεων, ενώ η κυβέρνηση προσανατολίζεται και στο ξεπούλημα της χρυσοφόρας Τεχνικής Διεύθυνσης.

Οπως είναι προφανές, η κυβέρνηση, με το «κατ' αποκοπή» ξεπούλημα της ΟΑ, επιδιώκει την περαιτέρω διευκόλυνση των υποψήφιων «μνηστήρων», αφού τους παρέχει τη δυνατότητα να επιλέξουν εκ του ασφαλούς όποια κερδοφόρα δραστηριότητα του ομίλου επιθυμούν, χωρίς να αναλάβουν το παραμικρό επιχειρηματικό ρίσκο.

Υπενθυμίζεται ότι για την ιδιωτικοποίηση της ΟΚ, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Σπ. Στριφτάρης υπέβαλαν πρόσφατα στη Βουλή και νέα Ερώτηση-Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, επισημαίνοντας τις πολλαπλές πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για το επικείμενο ξεπούλημα της κερδοφόρας εταιρίας. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η άμεση και σκανδαλώδης σχέση που έχει η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΟΚ με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιδιώξεων σχετικά με την τροφοδοσία των Ολυμπιακών Αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ