Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κυβερνητικότεροι των κυβερνητικών

Οχι μόνο δε μετέχουν στη διαδήλωση, αλλά προτείνουν και κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου για το 2003. Η ΝΑΣΥ θα είναι στη διαδήλωση δήλωσε ο υποψήφιος νομάρχης Γ. Ρόκος

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΝΑΣΥ), με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γ. Ρόκο, το Σάββατο 7 του Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, θα βρίσκεται στην πλατεία της ΧΑΝΘ, μαζί με τους εργάτες, αγρότες, υπάλληλους, άνεργους, μαθητές και σπουδαστές. Αυτό δήλωσε ο Γ. Ρόκος στη χτεσινή συνεδρίαση τού Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπου με πρωτοβουλία του Νομαρχιακού Συμβούλου της ΝΑΣ Μ. Σπυριδάκη, συζητήθηκε το θέμα συμμετοχής της ΝΑ στις κινητοποιήσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Οι υπόλοιποι, εκλεκτοί του δικομματισμού, σήκωσαν το λάβαρο της δήθεν προστασίας του θεσμού για να κρύψουν και πάλι την υποτέλειά τους. Να κρύψουν την ταύτισή τους με την εφαρμοζόμενη πολιτική. Εκλεγμένοι και υποψήφιοι που στηρίζονται από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, περιορίστηκαν να συμφωνήσουν φραστικά στις διαπιστώσεις του ψηφίσματος που κατέθεσε ο Μ. Σπυριδάκης. Αρνήθηκαν όμως η ΝΑ να καλέσει το λαό σε συμμετοχή στη διαδήλωση. Καθείς λοιπόν εφ ω ετάχθη.

Στο κείμενο που κατέθεσε ο Μ. Σπυριδάκης (υποψήφιος με τη ΝΑΣΥ στις επικείμενες εκλογές) περιγράφεται η πραγματικότητα που βιώνει ο λαός του νομού: «Η ανεργία αυξάνεται ραγδαία, αγγίζοντας σε Δυτικούς Δήμους ακόμη και το 35%. Οι βασικές υποδομές (μετρό, υποθαλάσσια αρτηρία, κλπ.) εξαγγέλλονται κάθε χρόνο. Οι αγρότες ασφυκτιούν από τις τιμές στο βαμβάκι, στο στάρι, στο λάδι και άλλα προϊόντα. Η ακρίβεια καλπάζει, η λαϊκή οικογένεια στριμώχνεται για να τα βγάλει πέρα. Οι μικρομεσαίοι του νομού εξαφανίζονται. Η ύπαιθρος εγκαταλείπεται».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή της ΝΑΣΥ στο συλλαλητήριο ο Γ. Ρόκος σημείωσε: «Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με την τρομολαγνία της κυβέρνησης, των μυστικών υπηρεσιών, των τηλεοπτικών καναλιών, θα αναδείξουν αγωνιστικά αυτό που πονάει τον πολίτη και θα διεκδικήσουν λύσεις προς όφελός του. Θα ανοίξουν το δρόμο για ό,τι σε ένα χρόνο θα ακολουθήσει: την «υποδοχή» των Ευρωπαίων ηγετών από την πανευρωπαϊκή διαδήλωση κατά της πολιτικής του κεφαλαίου, τον Ιούνη του 2003».

Στην αντίπερα όχθη οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΝ έκαναν καθαρό ότι αυτό που τους καίει είναι άλλο. Ομοφώνησαν σε ένα: να «πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ τον Ιούνη του 2003 στη Θεσσαλονίκη» και δηλώνουν ως ΝΣ ότι «διαφωνεί ριζικά με τις όποιες άλλες εναλλακτικές προτάσεις, που το τελευταίο διάστημα διατυπώνονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». Μάλιστα, λένε, θα καλέσουν και το λαό να διεκδικήσει την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής!

Ο νομάρχης, Κ. Παπαδόπουλος, πιο προκλητικός, μίλησε ακόμη και για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, αφού πρότεινε κλείσιμο του ΑΠΘ, τις ημέρες της Συνόδου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή της!

Ο Μ. Σπυριδάκης καταψηφίζοντας την απόφαση κατήγγειλε πως είναι προβοκατόρικο το επιχείρημα των κυβερνητικών παραγόντων πως η Σύνοδος ενδέχεται να μη γίνει στη Θεσσαλονίκη διότι δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής διεξαγωγή της. «Το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τα απαγορευτικά και τρομοκρατικά μέτρα που έτσι κι αλλιώς προτίθενται να πάρουν», είπε ο Μ. Σπυριδάκης. Και κατέληξε: «Ο λαός θα διατηρήσει το δικαίωμά του να διαδηλώνει όπου και όποτε θέλει. Και θα είναι μεγάλη επιτυχία για το κίνημα να καταφέρει να εμποδίσει την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ