Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός που τόσο υποφέρει δεν πρέπει να ξαναγελαστεί

Να πάρουν την τύχη της Αθήνας στα χέρια τους, με την πάλη τους μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους και τις επιτροπές κατοίκων, καλεί τους εργαζόμενους με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που για τρίτη φορά μέσα στις τελευταίες 50 μέρες άφησε στο έλεος των καιρικών φαινομένων χιλιάδες οικογενειών και μικροεπαγγελματιών που είδαν για μια ακόμα φορά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Ολο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση κόμπαζε ότι έχει προετοιμάσει τον κρατικό μηχανισμό για να μη συμβούν ξανά οι καταστροφές του Ιούλη. Αποδείχτηκε όμως για άλλη μια φορά ότι οι υποδομές στο Λεκανοπέδιο δεν είναι σε θέση να προστατεύσουν τον πληθυσμό ακόμα και σε ήπιας έντασης καιρικά φαινόμενα. Τα περίφημα μεγάλα έργα αντί να λύνουν προβλήματα του λαού έχουν γίνει εφιάλτης του, αφού οι καθυστερήσεις και οι κακοτεχνίες τους προκαλούν κάθε τόσο καταστροφές, ενώ αντίθετα μεγαλοεργολάβοι και κατασκευαστές θησαυρίζουν από αυτά.

Ομως, δεν είναι μόνο υπεύθυνη η κυβέρνηση και η πολιτική της γι' αυτή την κατάσταση. Οι δημοτικές αρχές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ανέχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συναίνεσαν στην κυβερνητική πολιτική και τώρα διαμαρτύρονται μια και βρισκόμαστε μπροστά στις δημοτικές εκλογές.

Ο λαός που τόσο υποφέρει απ' αυτή την πολιτική, δεν πρέπει να ξεγελαστεί. Μόνη λύση για την αναβάθμιση της ζωής του, αποτελεί η πάλη μέσα από τα συνδικάτα, τους συλλόγους, τις επιτροπές κατοίκων. Ταυτόχρονα τους δίνεται η ευκαιρία στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη να ψηφίσει τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, για να έχει σύμμαχο και συμπαραστάτη του τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ