Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα πλημμυρισμένα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΕΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ όλη ιστορία των έργων του Κηφισού και γενικότερα, υπάρχουν και κάποιοι που είναι ήδη ευχαριστημένοι. Αμφιβάλλετε μήπως, ότι στο όνομα της «πολιτικής προστασίας» θα βγουν κάποιοι μεγαλοεργολάβοι πλουσιότεροι κατά μερικά δισεκατομμύρια;

Πίσω από την κυβέρνηση και τους υπουργούς, που δίνουν ρεσιτάλ «ευαισθησίας», από τα τηλεοπτικά κανάλια και τα όργια λαϊκισμού που παρακολουθούμε, αλλά και από τη Νέα Δημοκρατία που βρήκε θέμα να κάνει... αντιπολίτευση, ένα πράγμα είναι «κρυστάλλινο»: Κανείς τους δε θέλει να θίξει την ουσία...

Στην Ελλάδα, που «οικοδομείται εκσυγχρονιστικά» και παντού βλέπεις μπάζα και έργα, το κριτήριο είναι ένα και μοναδικό: Η κερδοφορία αυτών που φτιάχνουν τα έργα και στη συνέχεια αυτών που θα τα εκμεταλλευτούν (πολλές φορές άλλωστε είναι το ένα και το αυτό πρόσωπο).

Και βέβαια, όσο θα ισχύει αυτό, τα ποτάμια θα φουσκώνουν, οι γέφυρες θα πέφτουν, η άσφαλτος θα υποχωρεί, τα ρέματα θα μπαζώνονται, τα εργατικά ατυχήματα στα εργοτάξια θα συνεχίζονται και οι Καψήδες με τους Ευαγγελάτους θα κάνουν «πάρτι» στα δελτία τους.

Πάλι καλά, πάντως, που ο Σκανδαλίδης δε διέταξε να συλληφθούν και καμιά δεκαριά μετεωρολόγοι ως υπεύθυνοι για το φαινόμενο. Θα μπορούσε, μάλιστα, να τους προσαγάγει στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της υπονόμευσης των Ολυμπιακών Αγώνων ή κάτι τέτοιο. Ακόμη και για τρομοκράτες. Τώρα, με το νέο «αντιτρομοκρατικό» νόμο, είναι εύκολες αυτές οι αναγωγές, όπως όλοι καταλαβαίνουν.

Πάντως, επειδή πολύ μιλάνε οι κυβερνώντες για αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας, για θυμηθείτε τα αυτά σε λίγο καιρό όταν θα έρθει στη δημοσιότητα ο προϋπολογισμός. Εκεί θα δείτε και την «αύξηση» των δαπανών, και τα κονδύλια προς τους δήμους, και γενικώς την αξιοπιστία τους.


Εν κατακλείδι, μία είναι η φράση που μπορεί να αφιερωθεί καλύτερα από όλες στην κυβέρνηση Σημίτη: «Σύννεφα στον ορίζοντα...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ