Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Συσκοτίζουν την ουσία του προβλήματος οι υποψήφιοι του δικομματισμού

Σκηνές πανικού και τρόμου επικράτησαν προχτές όλη τη νύχτα δίπλα στην κοίτη του Κηφισού. Ο πόνος και ο φόβος των κατοίκων του Ρέντη και του Μοσχάτου είχαν μετατραπεί σε οργή και αγανάκτηση, που «παρέσυραν» μαζί τους τα πάντα... Στις οδούς Καλλέργη και Φαληρέως, οι άνθρωποι είχαν βγει έξω από τα σπίτια τους, που στην κυριολεξία θύμιζαν... θέσεις μάχης. Τα τσουβάλια, μπροστά από τις πόρτες, ήταν τα οχυρωματικά έργα που έστησε ο κρατικός μηχανισμός για να αντιμετωπίσει την πλημμύρα! Το νερό τη στιγμή που υπερχείλισε ο Κηφισός ξεπέρασε το ένα μέτρο ύψος. Τα παρασυρμένα αυτοκίνητα και η λάσπη ήταν το σκηνικό που ολοκλήρωνε την τραγική εικόνα...

Μια εικόνα και καταστάσεις, με τις οποίες βρέθηκαν αντιμέτωποι τόσο η υποψήφια νομάρχης Πειραιά της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», Ελπίδα Παντελάκη, όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Κ. Τζατζάνης (με την παράταξη «Πειραιάς - Αναγέννηση»), που επικεφαλής κλιμακίου έμειναν όλη τη νύχτα στις συγκεκριμένες περιοχές, δίπλα στους κατοίκους που αγωνιούσαν για την εξέλιξη της νεροποντής... Ο κρατικός μηχανισμός για ακόμα μια φορά δήλωσε «απών». Δεν είχε καταφέρει να στήσει ούτε τα πρόχειρα «αντιπλημμυρικά του έργα», δηλαδή τα τσουβάλια και τα τσιμεντοτοιχία. Βέβαια, το πρόβλημα δεν ήταν μόνον η υπερχείλιση του Κηφισού, αλλά και τα βουλωμένα φρεάτια, τα οποία «έπνιξαν» για πολλοστή φορά τις λαϊκές συνοικίες.

«Ο κρατικός μηχανισμός όταν είναι να σώσει τις ζωές μας δε βρίσκεται ποτέ εκεί δίπλα στο λαό. Αντίθετα, όταν είναι να αντιμετωπίσει κρίσιμες λαϊκές απεργιακές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοεργολάβων, είναι πανέτοιμος και πάνοπλος», δήλωσε από την περιοχή των καταστροφών η υποψήφια νομάρχης Ελπίδα Παντελάκη.

Η Ελπίδα Παντελάκη, σχολιάζοντας χτες τις δηλώσεις των υποψήφιων υπερνομαρχών Αθήνας- Πειραιά, που έσπευσαν στην περιοχή για να δείξουν ότι ασχολούνται με το πρόβλημα, επισήμανε τα εξής: «Ο κ. Γ. Τζαννετάκος δήλωσε δημαγωγώντας, ότι αν πάρει τη θέση του υπερνομάρχη, είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί με την κυβέρνηση, γνωρίζοντας από τα πριν ότι υπηρετεί την ίδια ακριβώς πολιτική και χωρίς βέβαια να έχει τα εχέγγυα από τη ΝΔ για να κάνει κάτι τέτοιο. Η κ. Φ. Γεννηματά, πριν ακόμα πάρει τη θέση του αιρετού, έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση, όντας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναπαράγοντας τις δηλώσεις του Κ. Σκανδαλίδη περί "θλιβερού γεγονότος". Τέλος, ο κ. Μ. Γλέζος μίλησε εκ νέου περί ανέμων και υδάτων και περί γεωπολιτικών ανατροπών, καλύπτοντας συνειδητά την κυβέρνηση, κάτι που εξάλλου κάνει και το κόμμα που τον στηρίζει, ο ΣΥΝ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ