Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Δυο νεκροί εργάτες

ΧΑΝΙΑ (ανταπόκριση).- Ενας εργάτης σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του, μακραίνοντας έτσι τον κατάλογο των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους από την έλλειψη μέτρων ασφάλειας. Πρόκειται για το 44χρονο Αλβανό Χότι Ράκιπ, ο οποίος εργαζόταν σε ιδιωτικό συνεργείο, του εργολάβου της ΔΕΗ Εμμανουήλ Ανδρεαδάκη, που εκτελούσε εργασίες για λογαριασμό της ΔΕΗ στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας Χανίων.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 11 το πρωί, όταν, κατά τη μεταφορά τσιμεντένιας κολόνας, που είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, η κορυφή του στύλου ήρθε σε επαφή με ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο αλλοδαπός εργάτης να τιναχτεί στον αέρα και να πέσει στο έδαφος, βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον αλλοδαπό εργάτη, και τον μετέφερε στον νοσοκομείο Χανίων, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αν και επρόκειτο για άκρως επικίνδυνη εργασία, τα μέτρα ασφαλείας ήταν σχεδόν ανύπαρκτα.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΔΕΗ Χανίων Μανόλη Κουφάκη, ο εργολάβος δεν είχε ζητήσει να γίνει διακοπή της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος στο συγκεκριμένο σημείο.

Για εγκληματική ενέργεια και απόδοση ευθυνών έκανε λόγο, με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Χανίων, αμέσως μετά το συμβάν. «Χάσαμε έναν συνάνθρωπό μας, επειδή ο εργολάβος δε θέλησε να ζητήσει διακοπή ρεύματος. Θα πρέπει η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της. Πρόκειται για εγκληματική αμέλεια», τονίζεται.

Ο χειριστής του γερανοφόρου οχήματος συνελήφθη και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα Νέας Κυδωνίας, ενώ ο εργολάβος Εμμανουήλ Ανδρεαδάκης του Νικολάου αναζητούνταν.

Εχασε τη μάχη

Πέθανε προχτές το πρωί, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», μετά από νοσηλεία 2 ημερών, σε κρίσιμη κατάσταση, με σοβαρά κατάγματα στον αυχένα και υπαραχνωειδή αιμορραγία, ο Δ. Τσάκωνας, 66 χρόνων, ο 24ος νεκρός οικοδόμος, από τις αρχές του χρόνου, θύμα της απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στις κατασκευές.

Ο 66χρονος οικοδόμος, όπως είχε γράψει ο «Ρ», την Τρίτη, αντί να έχει βγει στη σύνταξη νωρίς και ν' απολαμβάνει τα οφέλη των πολλών χρόνων εργασίας, σκληρής κι επικίνδυνης δουλιάς, αναγκαζόταν να συνεχίζει να δουλεύει. Καλούπωνε, τη Δευτέρα το πρωί, τοιχίο περίφραξης σπιτιού στο Καπανδρίτι. Επεσε από ύψος 2 μέτρων και μεταφέρθηκε επειγόντως στο νοσοκομείο. Ομως, δεν άντεξε και εξέπνευσε προχτές το πρωί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ