Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ξαναχτύπησε η ΕΤΑ;

ΜΑΔΡΙΤΗ-ΒΙΤΟΡΙΑ.-

Δύο νεκροί είναι ο απολογισμός της ανατίναξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στον πανεπιστημιακό χώρο της Βιτόρια, στη βόρεια Βισκάια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Vasco Press».

Η έκρηξη συγκλόνισε τον πανεπιστημιακό χώρο χτες στις 17.30 ώρα Ελλάδας, στο Πανεπιστήμιο της Βιτόρια που απέχει μόλις 200 μέτρα από τα κεντρικά γραφεία της τοπικής κυβέρνησης των Βάσκων, αλλά και από τα γραφεία του προέδρου της τοπικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, νεκροί είναι ο Φερνάδο Μπουέσα, ηγέτης του περιφερειακού τμήματος της Αλάβα του «Σοσιαλιστικού Κόμματος των Βάσκων» καθώς και ένας αστυνομικός που εκτελούσε χρέη σωματοφύλακα του Βάσκου πολιτικού. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ασοσιέιτεντ Πρες», ο Μπουέσα ήταν από τις πολιτικές προσωπικότητες που είχαν ταχθεί αναφανδόν κατά της απόσχισης της χώρας των Βάσκων από την Ισπανία, κάτι που δικαιολογεί τη θέση αξιωματούχων που απέδωσαν αμέσως την έκρηξη στη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, παρότι καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Καμία αμφιβολία δεν έχει ούτε ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών, Χάιμε Μαγιόρ Ορέχα, που λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του τραγικού περιστατικού σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους τόνισε ότι «δεν έχει κανένα δισταγμό να αποδώσει την ευθύνη για την έκρηξη στην ΕΤΑ, ειδικά σε μία πολύ ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα», καθώς ήδη βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο ενόψει των εκλογών της 12ης Μάρτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ