Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαχητική συγκέντρωση κατά της ανεργίας

Οι εργαζόμενοι της πόλης διαδήλωσαν ενάντια στην πολιτική της ανεργίας και της λιτότητας

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους άνεργους να συντονίσουν τη δράση τους, να αναπτύξουν τους αγώνες τους ενάντια στη βαρβαρότητα, που επιβάλλει η πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, των κοινωνικών περικοπών, των ιδιωτικοποιήσεων, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, που γεννά και ανακυκλώνει την ανεργία». Μα τα παραπάνω λόγια, έκλεισε την ομιλία του ο γραμματέας του ΕΚΘ, Θ. Κυριακίδης στη χθεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων της Θεσσαλονίκης μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, που οργανώθηκε με απόφαση του ΕΚΘ, σαν μια αγωνιστική απάντηση του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έβαλαν το δικό τους λιθάρι στην ανάπτυξη του μαζικού αγώνα των συνδικαλιστών και εργαζομένων ενάντια στην πολιτική που γεννά την ανεργία, με τη μαχητική τους συμμετοχή στο χθεσινό συλλαλητήριο. Σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις του ΕΚΘ, που έλαμψαν διά της απουσίας τους!

Η ομιλία του Θ. Κυριακίδη διακοπτόταν συνέχεια από τα συνθήματα των συγκεντρωμένων «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη», «Ο εκσυγχρονισμός είναι μια απάτη. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «ΓΣΕΕ ταξική, όχι κυβερνητική».

Στο χώρο της συγκέντρωσης δέσποζε το μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ, με το σύνθημα «Αντίσταση στα αντιλαϊκά σχέδια, στη μοιρολατρία και την υποταγή». Εντυπωσιακό ήταν και το πανό των παράνομα απολυμένων εργατών της « GOOD YEAR» με το σύνθημα «Θέλουμε δουλιά».

Στην ομιλία του, ο Θ. Κυριακίδης τόνισε ακόμα: «Απέναντι στο γκρίζο τοπίο του αυταρχισμού και της επιβολής της μοίρας του ανέργου και του απασχολήσιμου, εμείς έχουμε ένα δρόμο να αντιτάξουμε: Το δρόμο του αγώνα».

Το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν έμπρακτη συμβολή στην παραπέρα ανάπτυξη αυτού του αγώνα. Επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, ότι χωρίς αντίσταση και αγώνα δεν ανατρέπονται οι αντιλαϊκές πολιτικές. Μετά την έγκριση σχετικού ψηφίσματος, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν με πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου επιτροπή συνδικαλιστών παρέδωσε στον υπουργό το ψήφισμα της συγκέντρωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ