Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ
Η μεγάλη των «Πλάβι» σχολή

Ακόμα πανηγυρίζουν... στη Γιουγκοσλαβία για την κατάκτηση της πρωτιάς από την Εθνική ομάδα της χώρας, στο 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε στην Ινδιανάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το «άστρο» των «Πλάβι» έλαμψε στον μεγάλο τελικό κόντρα στη μαχητική Αργεντινή και μετά το τελικό 84-77 της παράτασης (σκορ κανονικής διάρκειας 75-75) το συγκρότημα του Σβέτισλαβ Πέσιτς «γεύτηκε» τη χαρά της κατάκτησης του πέμπτου του τίτλου σε Μουντομπάσκετ. Από την ομάδα της Γιουγκοσλαβίας, ξεχωριστή προσφορά είχε ο Ντέγιαν Μποντίρογκα, που έδειξε στον μεγάλο τελικό καρδιά... λιονταριού οδηγώντας με ένα προσωπικό σερί 9 πόντων την ομάδα του στην παράταση. Την εκπληκτική παρουσία του Μποντίρογκα αναγνώρισε μετά τη λήξη του αγώνα και ο συμπαίχτης του Βλάντε Ντίβατς, ο οποίος συγκινημένος είπε: «Ο Ντέγιαν μάς επανέφερε στη ζωή». Οσον αφορά στην Αργεντινή, δεν κατάφερε λόγω της απειρίας της να «σηκώσει» την αβάσταχτη ψυχολογική πίεση της παράτασης και τελικά, παρά τη μεγάλη μαχητικότητά της, λύγισε. Ωστόσο, οι Λατινοαμερικανοί μετά το τέλος του αγώνα εξαπέλυσαν... πυρά εναντίον του Ελληνα διαιτητή, Νίκου Πιτσίλκα, θεωρώντας πως με το φάουλ που έδωσε στον Σκόλα 6 δεύτερα πριν τη λήξη της αναμέτρησης άλλαξε σε βάρος τους τη ροή του αγώνα.

Στο μεταξύ, τη μεγαλύτερη επιτυχία σε εθνικό επίπεδο σημείωσαν στη διοργάνωση της Ινδιανάπολης οι Γερμανοί. Η ομάδα του Χένρικ Ντέτμαν, χάρη στο πείσμα της αλλά και στην πολύτιμη αρωγή του παίχτη των Μάβερικς Ντιρκ Νοβίτζκι κατάφεραν να μετατρέψουν τον μικρό τελικό κόντρα στη Νέα Ζηλανδία σε παράσταση για έναν ρόλο και άνετα, με 117-94, να σκαρφαλώσουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Μουντομπάσκετ.

Οσον αφορά στην πέμπτη θέση της διοργάνωσης, αυτή πέρασε στα χέρια των Ισπανών. Η ομάδα τους ήταν η τρίτη της φετινής διοργάνωσης που έδωσε ακόμα ένα μάθημα στην αλαζονική ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το ισπανικό συγκρότημα, του οποίου τα ηνία είχε ο τεχνικός Χαβιέ Ιμπρόδα, δε δυσκολεύτηκε να αναγκάσει τους Αμερικανούς να γνωρίσουν την τρίτη τους ήττα στη διοργάνωση (μετά τη Γιουγκοσλαβία και την Αργεντινή) με 81-75 και να τους φέρει σε οδυνηρή θέση. Ομως, η κατρακύλα τους δε σταμάτησε και η «ντριμ τιμ» είδε το όνειρο να μετατρέπεται σε... εφιάλτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ