Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Δε νιώθω ξένος, γιατί είμαι μαζί σας»

Στην ολοένα εντεινόμενη επιδείνωση της κατάστασης της εργατικής τάξης και στην ανάγκη μαζικοποίησης του Συνδικάτου, αναφέρθηκε η πλειοψηφία των ομιλητών.

Αξιοσημείωτη ήταν η ομιλία του του Δ. Κεκάι, αλλοδαπού εργάτη, που αναφέρθηκε στο εργοτάξιο - κάτεργο του Ολυμπιακού Χωριού λέγοντας ότι τα Ολυμπιακά Εργα δεν έχουν καμία σχέση με το αθλητικό πνεύμα, αλλά αποτελούν χώρο κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αίσθηση έκαναν τα λόγια του στο τέλος της ομιλίας του: «Δε νιώθω ξένος γιατί είμαι μαζί σας. Εμείς οι εργάτες δεν έχουμε πατρίδα. Τα προβλήματα και οι ανάγκες μας ενώνουν».

Το ρόλο του Συνδικάτου ως σχολειό ταξικής διαπαιδαγώγησης ανέδειξε νεολαίος οικοδόμος, μιλώντας κόντρα στο κλίμα αποχαύνωσης της νεολαίας που όπως είπε σκοπό έχει να την καταστήσει παθητική και έρμαιο του κεφαλαίου.

Από το ΠΑΜΕ παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Θ. Κούτρας που σημείωσε την ανάγκη για ενίσχυση του ταξικού πόλου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Πολλοί ήταν οι ομιλητές που επισήμαναν ότι το Συνδικάτο δεν πρέπει να στέκεται μόνο σε οικονομικά αιτήματα, αλλά θα πρέπει να συμβάλλει αποφασιστικά συνολικότερα στην ωριμότητα της ταξικής συνείδησης των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ